Bu Sokak Cadde Olmaya Aday

Temeli iki yıl önce atılan Çerkezköy Kent Konseyi Hanımeli Sokağı dün kalıcılaştı. Projenin geri kalanı da gerçekleşirse sokak caddeye, cadde bulvar olmaya aday.

Çerkezköy 6.03.2017 19:31:00 0
Bu Sokak Cadde Olmaya Aday

2 yıl önce hayata geçirilen ve dün itibariyle kalıcı hale getirilen Kent Konseyi Hanımeli Sokağı dün saat 14.00’da düzenlenen tören ile halkın kullanımına açıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasında, kadınların üretime daha fazla katılması ve sosyalleşmesi amacıyla bu gibi faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

 

TEMELİ İKİ YIL ÖNCE ATILDI

 

Düzenlenen açılış töreni ile halkın kullanımına sunulan ve İlçe Halk Eğitim Merkezi, Çerkezköy Kent Konseyi ortaklığıyla gerçekleştirilen proje adeta sokağı şölen havasına bürüdü. Açılış öncesi törene katılım sağlayan ve her biri birbirinden güzel el işlemeleriyle kaplı eserleri meydana getiren usta hanımları selamlayan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe , “2 yıl önce bu zamanlar aynı heyecanla hayata geçirdiğimiz Hanımeli El Emeği Ürünleri Satış Sokağımızı bugün kalıcı olarak ve daha gelişmiş yeni hali ile sizlerle beraber yeniden hayata geçirmekten sonsuz mutluluk duyuyorum” dedi.

 

KARAGÖZ’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Kent Konseyi üyelerinin ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü projede gelinen mutlu sonun verdiği sevinçle konuşmasını sürdüren Serfiçe, katılımcıların el emeği göz nuru işlemelerinin satışa sunulduğu ve daha fazla katılımcıyı hedeflediklerini dile getirdi. Projenin geri kalan kısmının en yakın zamanda tamamlanmasını umut ettiğini dile getiren Serfiçe, geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e teşekkür etti.

 

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY

 

Belediye Başkanı Vahap Akay 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile tüm kadınların gelecek günlerini kutladı. Hanımeli Sokağın hayata geçmesinde emeği bulunan herkese teşekkür eden Akay, Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarının sona ermesinin ardından sokağın daha da canlanacağını ifade ederek, “Her geçen gün üzerine koyarak bir araya geleceğiz” dedi. 

 

DAHA GÜZELLEŞECEĞİZ

 

Akay söz konusu projenin kurslara katılım sağlayan kursiyerlerin hem kendilerini geliştirmeleri hem de ek gelir elde etmeleri amacıyla önem arz ettiğini dile getirirken, “Geçmişten bu güne katkı sağlayan öğrenci, kursiyer ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki daha güzelleşeceğiz, birlikte olduğumuz zaman Çerkezköy’ün derdini tasasını birlikte konuşabildiğimiz zaman iyi niyetle sevdamız Çerkezköy demeyedevam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BİRLİKTE KESTİLER

 

Konuşmaların ardından hayırlı olsun temennilerinde bulunan Başkan Akay ve beraberinde açılışta hazır bulunan, Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi  Akman, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve özel hastanelerin yetkilileri kurdeleyi kesti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10