Çerkezköy Geleceğine Sahip Çıkıyor

Çerkezköy'e kurulmak istenen termik santralde halk ilgisizliği yavaş yavaş kırılıyor. Alperen Ocakları tarafından dün başlatılan santral karşıtı imza kampanyasına Türkiye Sakatlar Derneği Ã

Çerkezköy 6.03.2017 19:38:00 0
Çerkezköy Geleceğine Sahip Çıkıyor

Çerkezköy’e yapılması planlanan termik santrale bir tepki de Çerkezköy Alperen Ocakları geldi. Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Çerkezköy Belediyesi önüne açtıkları stantlar ile termik santrale hayır dediler. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Alperen Ocakları’nın basın açıklaması yapmasına izin vermezken, Ocak üyeleri de açtıkları stantlarla imza topladılar. Termik santral istemeyen vatandaşlar Alperen Ocakları tarafından başlatılan kampanyaya imza atarken, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim kurulu üyeleri de kampanyaya destek oldular.

 

SÖZLÜYDÜ. YAZILIYA ÇEVİRDİLER

 

Kendilerine kaymakamlık tarafından izin verilmemesinin ardından yazılı basın açıklaması hazırlayan Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit siyasi propaganda yapmak için değil 250-300 fabrikanın yer aldığı ve bunların getirdiği çevre sorunları ile boğuşan Çerkezköy’e kurulmak istenen termik santrale karşı bir duruşla bir araya geldiklerini söyledi. Çerkezköy’ün mevcut fabrikalardan ötürü zaten yeteri kadar zehir soluduğuna dikkat çeken Macit, “Çerkezköy’de termik santral kurulmasının istenmesi ve buna onay verilmesi üstelik hızlandırılması bizim gözümüzde tam bir vahşet tam bir cinayettir” dedi.

 

ZEHİR SOLUMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

 

Macit açıklamalarının devamında ise şu görüşlere yer verdi: “Bu yüzden siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak Çerkezköy’ümüzü ve Trakya’mızı  bu vahşetten kurtarabilmek adına hep birlikte tepkimizi koyup bir imza kampanyasını başlatmalıyız. Çerkezköy de kurulacak olan termik santral kömür kullanılarak işletmek istenmektedir. Kömürlü termik santral havamızı, suyumuzu ve tüm yaşam alanımızı bizden çalacaktır. Kullanılan kömürün havaya karışması durumunda zamanla kül yağmuruna dönüşecektir. Bu nedenle kısır döngü durumuna gelecek, her yağmur yağma durumunda biz Çerkezköy halkı olarak zehir solumak zorunda kalacağız.”

 

GELECEĞİNE SAHİP ÇIK!

 

Termik santralin tek temiz hava kaynağı olan ormanları ve ağaçlık alanı yok etme riski taşıdığını belirten Macit, “Genel olarak çiftçilikle geçimini sağlayan Trakya zamanla bitki, sebze gibi ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelecektir. Kömürün sağladığı zehirli hava nedeniyle çocuklarımız sıklıkla hastalanacak, ayrıca yetişkinlerde de kalp, akciğer hastalığı, felç gibi birçok hastalığa hatta ölümlere sebebiyet verecektir. Biz buna ‘hayır’ diyoruz. Çerkezköy’de ve Trakya da termik santral istemiyoruz. Çerkezköy geleceğine sahip çık diyoruz!” diye konuştu.

 

PAZAR YERİNDE DE KURULACAK

 

Bu konudaki kararlılıklarını devam ettirerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sonuna kadar yanlarında olacaklarını belirten Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, perşembe ve pazar günleri de kapalı halk pazarı önünde stant kurarak imza kampanyasına devam edeceklerini ifade etti.

 

BAŞKAN AKAY’DAN DESTEK

 

İmza kampanyasına destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 27 Ekim tarihinden buyana termik santral konusunda ciddi bir mücadele içinde olduklarının altını çizerek, “Çerkezköy Alperen Ocakları burada imza kampanyası başlattı ve kendilerini destekliyoruz. Bir tane derdimiz var o da Çerkezköy’dür. Çerkezköy temelinde termik santrali istememekgibi bir iradeyi ortaya koyuyoruz. Bugünden geleceğimize sahip çıkıyoruz. Dolayısıyla bu noktada geleceğe sahip çıkma iradesini ortaya koyan Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

TAVIR ALMAK ZORUNDAYIZ

 

Çerkezköy’deki tüm STK’lar ve derneklerle bir araya gelerek Çerkezköy’ün geleceği adına tavırlarını ortaya koymak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Akay, “Önümüzdeki süreçte bu konudaki tepkimizi artırarak ortaya koyacağız. Bu konuda Çerkezköy’ün geleceğine sahip çıkan herkesi tebrik ediyorum. Hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bir toplantı düzenledik ve alan içinde kalan parsel sahiplerine de hukuken destek sağlamak adına bir araya geldik. Hukuk mücadelesi sürüyor ve bir taraftan da vatandaşlarımızı bilgilendirme için seminer ve toplantılarımız olacak” diye konuştu.

 

VATANDAŞ DUYARLI OLMALI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki yerlere giderek termik santrallere bakacaklarını sözlerine ekleyerek, “Bundan sonra ki süreç vatandaşlarımızı birazdaha duyarlılığa sevk etmek olacak. Ne gerekiyorsa yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. Başkan Akay yaptığı açıklamanın ardından Alperen Ocakları’nın düzenlediği kampanyaya imza atarak destek verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10