"Kadın Dayanışmasından Büyük Başarılar Elde Edilir"

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihine atıfta bulunup, "Kadın gücünden,dayanışmasından büyük başarılar elde edileceğin

Çerkezköy 8.03.2017 20:45:00 0
 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, 8 Mart’ın kadınlar için farklı bir gün olduğunu belirtti.Serfiçe, “Geçmişte biz kadınlara çalışma hayatında eşit hak sağlamak adına mücadele etmiş,bu yolda canını kaybetmiş emekçi,öncü kadınlarımızı şükran ve rahmetle anıyor,bu vesile ile kadın olmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyor,kadın gücünden,dayanışmasından büyük başarılar elde edileceğini her yerde vurguluyoruz” dedi.

 

TARİHİ HATIRLATIYOR

 

Günün tarihçesi üzerine bilgilendirmede bulunan Serfiçe akabinde, “Dünya Kadınlar Gününün uluslararası barış günü olarak kabulünün altında iki temel var. Kadınlara eşit hakların verilmesiyle,dünya barışının güçlendirileceği kabul edildi. Günümüzde Dünya Kadınlar Günü kadınlar açısından çok daha farklı bir gündür.Kadın haklarının kazanılmasında, nelerden başlanıldığını ve bu günlere nasıl gelindiğini hatırlanması bağlamında bu gün özel bir gündür” dedi.

 

İKRAMLAR KADINLARDAN

 

Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr.KaanKaytancıoğu’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesinden söz etti ve tüm kadınların gününü kutladı. Günün anısına pasta kesilmesinin ardından Büyükşehir belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde görevli kadınların el emeği ile hazırladıkları yiyecekler davetlilere ikram edildi.

 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

 

Çerkezköy Kent Konseyi’nde seramik sanatçısı Zeynep  KazmacıOnganer’in seramik sergisinin açılış kurdelesini Dr.KaanKaytancıoğlu ve Funda Serfiçebirlikte kesti. Etkinliklere Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gücüyener,Büyükşehir Belediyesi Hayatboyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar,Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Müdürü Buket Beril Bağcı,Çerkezköy Kent Konseyi çalışma grup yöneticileri, özel hastanelerin kurumsal iletişim sorumluları ve çok sayıda kadın katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10