İnşaatta da Çivi Çıktı Adalet'te Terazi Şaştı

Ülkemiz ekonomisinde lokomotif haline gelen inşaat furyasında dolandırılan Adalet'in kapısını çaldı mı, Hâkim bile dinlemiyor. Dün bir benzer örneği Çerkezköy'de yaşanırken müteahh

Çerkezköy 30.11.2010 00:00:00 0
İnşaatta da Çivi Çıktı Adalet

Çerkezköy’de arazilerini kat karşılığı müteahhide veren 20 aile, müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuşlardı. Dün görülen ilk duruşma sonucunda müteahhitzedeler yine umduklarını bulamayarak, “İşimiz bu dünyada Tayyip Erdoğan’a, ahrette Allah’a kaldı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

14 KİŞİ DOLANDIRILDI…

 

14 kişinin dolandırıldığı, sekizinin davacı olduğu vakada müteahhit tarafındanvatandaşlara verileceği vaat edilen daireler ipotekli çıktı. Bir kere daha para ödeyenler dairelere yerleşirken kimi hac parasına kıydı, kimi açıkta kaldı. Adalete sığınan müheahhitzedeler bir hayal kırıklığı da orada yaşadı. Dosyaları kabul edildi ama Hakim Bey meramlarını dinlemeye bile gerek görmedi. Çerkezköy Adliyesi’nden aradığını bulamadan çıkan müteahhitzedeler işini dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, o da olmazsa ahrette Allah’a havale etti. 

 

HER KAPIYI ÇALDILAR

 

Fevzipaşa Mahallesi’nde kayıtlı bulunan 624 ada 5, 6, 31 ve 33 parseller ile 609 ada 5 ve 8 parselleri daire karşılığı ilçenin önemli müteahhit firmalarından birisine verdiklerini ifade eden 20 aile dolandırıldıklarını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi. Haklarını arayan aileler son olarak AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile görüşmüş ve devletin kendilerine yardım etmesi ricasında bulunmuşlardı.

 

KAÇ KİŞİYE SATILDI?

 

2010-2011 yıllarında 20 aile arsalarını daire karşılığı müteahhit firmaya verdiklerini ifade ederek, “Yaptığımız sözleşme gereği dairelerimizi 3 yıl içinde yani 2014’te almamız gerekiyordu. Fakat müteahhit firma, süre dolduktan sonra bizleri türlü bahanelerle yaklaşık iki yıl oyaladı. Aramızda kura çekimi yaptıktan sonra tapu için müracaat ettiğimizde dairelerin ipotekli olduğunu ve tapularının da başkalarının üzerine olduğunu öğrendik. Müteahhit bu kez de ‘Halledeceğim’ diyerek bizleri oyalamaya başladı” diyerek tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

BUYURUN BUNU DEVLET TEMİZLESİN

 

Son çare olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak müteahhit firmayı mahkemeye veren aileler dün ilk duruşmaya çıktı. Müteahhitzedeler mahkeme sonunda Gazeteci Şaban Kardeş’e açıklamalarda bulunurken, ilk olarak konuşan ailelerin avukatı Engin Özden, “Müvekkillerim arsada bulunan hisselerini kat karşılığında müteahhite devretti. Müteahhit müvekkillerimi dairelere yerleştirdi ama ipotekli olduğu için taşınmazlar satılıyor. 90 yaşındaki müvekkilim ortada kaldı. Buyurun bunu devlet temizlesin” dedi.

 

BAŞINDA PARALANSIN

 

Mağdurlardan 80 yaşındaki engelli vatandaş Ebubekir Kelekçi ise yaptığı açıklamada, “88 senesinde aldığımız yerleri müteahhite güvendik, verdik ve biz açıkta bıraktı. İki daire verdi ama başında paralansın. Hakime derdimizi anlatamadık. Daireleri satarak paraları cebine koydu ve bizleri mağdur etti” serzenişinde bulundu.

 

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR

 

Diğer mağdurlarda yaptıkları açıklamada, “Bu adam bizi dolandırdı. Hakimde bizi konuşturmadı. Bizde bu adamın tutuklanmasını ve mallarımızın geri iade edilmesini istiyoruz. Adam dolandırdı ve sokakta elini kollunu sallayarak geziyor. Adalet bu mudur? 45 seneden beri orada oturuyoruz ve başımıza bu geldi” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’a geldiğinde kendisi ile görüşmek istediklerini ancak buna izin verilmediğini belirtti.

 

BU DÜNYADA ERDOĞAN’A AHRETTE DE ALLAH’A…

 

Mağdurlardan bir bayan müteahhit ile görüşmek istediklerinde karşılarına silahlı adamların çıktığını iddia ederek, “Bizleri tehdit ediyorlar. Bir türlü müteahhit ile görüşemedik. Bu işin sonu hiçbir yere gitmeyecek. İşimiz bu dünyada Recep Tayyip Erdoğan’a, ahrette de Allah’a kaldı. Ne olacağımızı bekleyip göreceğiz” dedi.

 

HAC PARAMI BURAYA YATIRDIM

 

Başka bir mağdur ise yaptığı açıklamada, “65 yaşındayım ve 45 senedir orada ikamet ediyorum. Arsalarımızı alırken, ‘Teyzem sizi mağdur etmeyeceğiz’ dedi ama şimdi beş beterini yapıp kanser etti ve şimdide ölmemizi bekliyor. Mahkemede de derdimizi anlatamadık. Hakim keşke bizi de dinleseydi ama olmadı. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Suriyeliler’e yardım edilirken, yerlilerde görülsün istiyoruz. Kaybettiğimiz toprağımızı istiyoruz. Büyük umutlarla biriktirdiğim Hac paramı buraya yatırdım” diye konuştu.

 

İLK DURUŞMADA HAYAL KIRIKLIĞI

 

Müteahhit mağdurları ilk duruşmadan istedikleri sonucu alamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, 25 Nisan tarihinde yapılacak olan ikinci duruşmada istedikleri bir sonucun çıkmasını arzu ettiklerini ifade ettiler. Haber:

 

Şaban KARDEŞ – Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10