Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadın Emeği Şart

Eaton Polimer Kauçuk firmasından Buket İpekçi sürdürülebilir kalkınma için daha çok kadının işgücüne katılımının olmazsa olmaz şart olduğunu söyledi.

Çerkezköy 10.03.2017 21:28:00 0
Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadın Emeği Şart

Çerkezköy Kent Konseyi bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü beş güne yaydığı etkinliklerle kutladı. Son gün Kent Konseyi Konferans Salonu’nda, “İş hayatında Kadın Olmak” paneli gerçekleştirildi. Panel açılışını Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Ardından panelist,Eaton Polimer Kauçuk firmasından Kıdemli İş Güvenlik Uzmanı Buket İpekçi tarafından sunumda bulunuldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuklara hitaben konuşma yaptı.

 

BU SIKINTILAR BİZE YAKIŞMIYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kadınların bir takım sıkıntılar yaşadığını ve bunların çözümü içinde gerekenin yapılacağını vurguladı. Akay şöyle devam etti: “Öncelikle Kent Konseyimizin beş gün süren 8 Mart etkinlikleri katkı ve destek sağlayan, emeği geçen herkesi kutluyorum. Kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılar ortada.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiyesi’nde kadınlarımızın sıkıntılı yaşaması bize yakışmıyor.Kadınlarımızın sıkıntılarının çözümünü birlik ve beraberlik içinde sağlayacağız.”

 

İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK

 

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından Buket İpekçi söz alıp, “İş hayatında Kadın Olmak” konulu panelde şunları dile getirdi: “Kadınların işgücüne katılım oranının son derece düşük olduğu ülkemizde, makine sektöründe kadın olarak var olmaya çalışmak çok daha fazla stres ve olumsuzluğa maruz kalmak demektir. Eğer bu sektörde kadınsanız, her sektörde olduğu gibi, önce cinsiyetinizden dolayı büyük bir savaş vermeniz gerekmektedir.

 

YARATICI ÇÖZÜMLER

 

Sizden erkek gibi düşünmeniz, erkek gibi davranmanız beklenir. Oysaki kadın, kadındır. Yapısı gereği daha duygusaldır. Karşılaştıkları pek çok soruna rağmen, başarılarıyla iş dünyasında yükselmeye çalışan kadınlar, gelişmiş empati güçleri, sabırları, kolay iletişim kurma becerileri ve güçlü ön sezileri ile pek çok toplumsal ve kurumsal soruna son derece yaratıcı çözümler getirebilmektedir.

 

KADIN ROL MODELLER ORTAYA ÇIKARTILMALI

 

Liderlik biçimlerine bakıldığında, entelektüel fonksiyonlar ve etkin iletişim konularında erkeklerden eksiklerinin olmadığı, hatta erkeklerin daha bencil, kadınların ise daha rol model olmaya eğilimli olduğu görülmektedir. Kadın rol modellerin ortaya çıkarılması ve bunların duyurulması için çaba harcanması gerekir. Bu rol modellerin hem çalışan kadınlara ilham vermeleri, hem de onlara “mentorluk” yaparak, gelişmelerine destek olmaları gerekir.”

 

AYRIMCILIĞA KARŞI ÖNLEM ALINMALI

 

Sürdürülebilir bir kalkınma için kadınların işgücüne daha çok katılımının oldukça önemli olduğuna işaret eden İpekçi şöyle devam etti: “İş dünyasında kadının iş gücüne katılmasını destekleyen politikaların geliştirilmesi, kadın istihdamını artırmaya yönelik çabaların hızlandırılması, işgücü piyasasında toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele edilmesi ve ayrımcılığa karşı önlem alınması gerekmektedir.

 

KADIN DOSTU ŞİRKETLER

 

Daha çok kadının çalışması, daha fazla kadının yönetici konuma gelebilmesi ve kadınların toplumsal hayatta daha etkili olabilmeleri için şirketlerin ve bütün kurumların daha “kadın dostu“ olmaları gereklidir. Kadın dostu şirket olmak için insan kaynakları uygulamalarını uluslararası göstergelere bakarak hayata geçirmek, iyileştirme planları yapmak, hedefler koymak ve izlemek büyük önem taşır.”

 

ZORLUKLARINI ANLATTILAR

 

Ardından daha birçok örnekler vererek kadının iş yaşamında ne denli zorlu bir çalışma gerçekleştirmesine rağmen beklenenden daha başarılı olduğunu belirtti.İpekçi’nin konuşmasının ardından da iş yaşamında çalışan kadınlar iş dünyalarındaki çalışmalardan, zorluklardan ve başarılarından söz etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10