"FETÖ'cüleri Siz Teslim Etmezseniz Biz Edeceğiz"

DSP Lideri Önder Aksakal evet tavrından ötürü hem AK Parti'ye hem Bahçeli ve Destici ile kimi solculara yüklendi. İktidara, "İçinizdeki FETÖ'cüleri adalete siz teslim etmezseniz geldiğimizde biz

15.03.2017 14:12:00 0

Demokratik Sol Parti – DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hükümet’i çok sert ifadelerle eleştirdi ve uyardı. Aksakal referandumda “Evet” tavrı alanlardan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi, “Sahte milliyetçilerin başı”; kimi solcuları “çakma solcular”, BBP Lideri Mustafa Destici’yi diğerleri ile birlikte “koltuk değneği” diye tanımladı. Dünkü Kocaeli temaslarında ilk olarak Gebze İlçesi’ne uğrayan, DSP Gebze İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde Stat Büfe’de basın toplantısı düzenleyen Aksakal’a DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Gebze İlçe Başkanı Ziya Topal ile diğer ilçelerden başkanlar, partili yöneticiler ve üyeler eşlik etti.

 

İÇİNİZDEKİ FETÖ’CÜLERİ ADALETE TESLİM ETMEDİNİZ

 

Hükümet’in referandum sürecindeki hamlelerinde Hollanda vakasının senaryo olduğunu belirten Aksakal, PKK’nın tavrının “hayır” değil “evet” olduğunu öne sürerken gerekçe olarak önce özerklik ve federasyon, sonra emperyalizmin plan ve desteği doğrultusunda Kürdistan beklentisi olduğunu kaydetti. FETÖ operasyonlarının haksız mağdurlarının yanı sıra siyasete henüz uğramadığına dikkat çeken Aksakal net konuştu: “Henüz içinizdeki FETÖ’cüleri adalete teslim etmediniz. Eğer siz teslim etmezseniz DSP iktidarında zaten hepsini biz yakalayıp teslim edeceğiz.” Aksakal özetle şunları söyledi:

 

PKK “EVET” ÇIKSIN DİYE BEKLİYOR

 

Bakın bunların dediği gibi PKK “hayır” falan demiyor. Dört gözle “evet” çıksın diye bekliyor.Neden biliyor musunuz? Çünkü Oslo’da bir kez bunları kandırmışlardı, şimdi tek kişinin imzasıyla daha rahat kandırırız, istediğimiz özerkliği de alırız, “federasyon” da kurarız hayaliyle yanıp tutuşuyorlar.Ama yağma yok! Bu halk terör örgütlerini biliyor, sizi de tanıdı artık.

 

TÜRKİYE ARTIK GERÇEKLERİ GÖRÜYOR

 

PKK terör örgütüne nasıl göz yumduğunuzu, FETÖ terör örgütüyle nasıl aynı yollarda beraber yürüdüğünüzü, yağan yağmurlarda nasıl ıslandığınızı, neler istediler de vermediğinizi bu millet gördü.Daha henüz içinizdeki FETÖ’cüleri adalete teslim etmediniz. Merakla bekliyoruz.Eğer siz teslim etmezseniz DSP iktidarında zaten hepsini biz yakalayıp teslim edeceğiz.Türkiye artık gerçekleri görüyor.

 

ŞİMDİ DE AVRUPA İLE KAYIKÇI KAVGASI

 

Dış politikamız da iflas etti. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesinde hareketle “bölge merkezli dış politika” izleyen ve bunda başarılı olan DSP’nin “sıfır sorun” la bu iktidara teslim ettiği devlet, bütün komşularıyla barışık bir ülke durumundan, tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildi.Afrika’nın kabile devletlerinden başka neredeyse bir tek dostumuz yok. Şimdi de Avrupa ile karşılıklı bir kriz varmış gibi bir oyun tezgâhladılar, bu kayıkçı kavgasından medet umar haldeler. Akılları sıra seçimlerde AK Partiye oy verip de referandumda “HAYIR” oyu verecek olanları “kızdırıp” evet vermeye teşvik edecekler.

 

UYARIYORUZ. BU GİDİŞ TEHLİKELİ

 

İktidar son 15 yılın hesabını nasıl vereceğini düşünüyor. Bundan kurtulabilmek için her yolu deniyor. İşte bu sebepten dolayı böyle bir Anayasa değişikliğini millete dayattılar.Bu korku, iktidarı ve yandaşlarını daha bir acımasız ve daha bir saldırgan hale getirdi.Bakın uyarıyoruz.. Bu gidiş tehlikelidir!Biz bu filmi 40 yıl önce görmüştük. Demokrasiyi ve eşitliği arayanlara karşı elleri muştalı, yüzleri maskeli, ağızları salyalı tetikçilerin saldırıları, nihayetinde toplumun da kamplaşmasına ve kardeşi kardeşe düşman olacak hale getirmişti.Bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar.

 

SAHTE MİLLİYETÇİ BAHÇELİ, ÇAKMA SOLCULAR VE…

 

Kendinin iktidarından umudunu kesen sahte milliyetçilerin başını çeken Bahçeli, bazı “çakma solcular” ve Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, AK Parti’nin koltuk değneği olmuş, emperyalizmin değirmenine su taşımakla meşguller. Tarih her seferinde bu ve benzeri olayların sonunda göstermiştir ki, figüranlar da başrol oyuncularıyla birlikte pis emellerin bataklığında yok olup gitmişlerdir.

 

BU VATAN PİYANGODAN KAZANILMADI

 

Demokratik Sol Parti olarak diyoruz ki;Gelin aklı selimi hakim kılın. Başka Türkiye yok. Bu vatan piyangodan kazanılmadı.Önüne geleni süsmekle, ardına geleni tepmekle siyaset yapılmaz.Gerçekten demokrasiyi özümsemiş olanlar, sandıkta Evet ya da Hayır tercihi kullanacakları tehdit etmezler. Doğruları anlatın yeter. Halk gerçeği sandıktan çıkaracaktır.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10