Patron millettir millet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kapaklı'da vatandaşlarla buluştu. Referandum sürecinde birçok il ve ilçede miting yapan Bakan Soylu, konuşmasında "Bu ülkeyi bazen fukaralıkla bazen bankalarla terbiye etmek

Kapaklı 19.03.2017 22:51:00 0
Patron millettir millet

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kapaklı ziyareti öncesi alanı binlerce vatandaş hınca hınç doldurdu. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Dt. Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve STK temsilcileri de mitinge katıldı.

 

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

 

Kitleye önce AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan konuştu. Doğan referandumda sandıktan yüksek oranda evet oyunun çıkacağını ifade ederek, son dönemde diplomatik kriz yaşanan Hollanda ve Almanya'ya yüklendi. Hollanda’da polis köpeklerinin, Bakanların ve Türk vatandaşların üzerine salındığını ifade eden Doğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılını da tebrik ederek, şehitlere rahmet diledi.

 

REJİM DEĞİŞTİRMEK GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

 

Doğan'ın konuşmasının ardından referanduma ilişkin bir dizi açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün mikrofon aldı. Akgün, “Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ile yakından uzaktan alakamız yok, rejim değiştirmek gibi bir çalışmamız yok sadece sistemi değiştirmek istiyoruz. 16 Nisan, mazlum insanların gözlerini açarak beklediği bir gün olacak. Milli iradenin sahibinin sadece millet olacağını ilan edeceğimiz gün olacak" dedi.

 

AB SİZİNSE TÜRK BİRLİĞİ BİZİM

 

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü hatırlatarak sözlerini devam ettiren Akgün, "18 yaşında milletvekili olmayı eleştiriyorlar. 18 yaşındaki kardeşimi askere göndermesini El Bab'a göndermesini biliyorsun, şehit olabileceğini biliyorsun, ona vatan bekletmesini biliyorsun ama seçilme hakkı tanımıyorsun. Tek bir PKK’lı, DEAŞ’lı kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Avrupa Birliği sizinse bizimde Türk birliğimiz, İslam birliğimiz var. Adnan Menderes bir dünya şey yaptı o zaman bile hainler durmadı, sebebi, ‘ülke gelişmesin’  idi''. 82 anayasasını dayattılar ama unuttukları bir şey vardı o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan idi” dedi.

 

CHP'Yİ YALANCILIKLA SUÇLADI

 

Bir diğer AK Parti Tekirdağ Milletvekili olan Mustafa Yel ise konuşmasında, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Yel, "Millet olarak 15 Temmuz'da nasıl destan yazdıysak, 16 Nisan'da da yazmasını biliriz. 16 Nisan sadece Türkiye'nin değil mazlum devletlerin de ümididir. Bizim cumhuriyetle bir derdimiz yok, bugün cumhuriyet sayesinde sizlerin karşısındayım. Söz milletin dedik, milletinden korkan bir siyasal hareket olabilir mi? Cumhurbaşkanı meclisi tek taraflı olarak feshedecek diyorlar, tamamen yalan" ifadelerini kullandı.

 

SAYGI DUYACAKSINIZ

 

İstanbul Milletvekili Harun Karaca yaptığı konuşmasında, “16 Nisan'da onlar hayır diyor bizler evet diyeceğiz. Avrupa'nın yüzde 73'ünde 18 yaşında biri milletvekili olabiliyor. Avrupalı yaptığı zaman hayranlık duyuyorsunuz da biz yaptığımızda neden ‘meclisi çoluk çocuğa mı emanet edeceksiniz’ diyorsunuz. El Bab'a gönderirsiniz şehit olurlar ama milletvekilliklerine hayır dersiniz. 18 yaşındaki birinin oyunu almak için bin bir takla atıyorsunuz ama seçilme hakkı tanımıyorsunuz, saygı duyacaksınız" şeklinde konuştu.

 

HELİKOPTERLE GELDİ

 

AK Partili vekillerin konuşmalarının sona ermesinin ardından Karaman'dan Çorlu'ya uçakla gelen ve oradan da helikopter ile Kapaklı'ya iniş yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alana giriş yaptı. Bakan Soylu ile yüzlerce kişi özçekim yapmak için adeta birbiriyle yarışırken, Bakan Soylu sözlerine siyasi istikrar için sandıktan evet oyu çıkması gerektiğini ifade ederek başladı.

 

BİZİ TERBİYE ETMEK İSTEDİLER

 

Bakan Soylu,"Artık arkamıza dönüp bakıp acaba bugün kim bize hançer vuracak kim ülkemizin önüne yeni bir engel çıkartacak diye endişeli bir gelecek göremeyeceğiz. Bizi yıllardır terbiye etmeye çalışıyorlar. Başbakanımızı asarak bizi terbiye etmeye çalıştılar, ‘Sizin oylarınız hiçbir şeye yaramaz bu ülkeyi biz yönetiriz’ dediler, ezanların sesini kısarak bizi terbiye etmek istediler. 1971 muhtırasını getirerek, 1980 darbesine giderken sağcı ve solcu diye pusu kurdurarak, mezhep, etnik, inanç, kıyafet tercihlerimiz üzerinden bizi ayrıştırarak terbiye etmek istediler. Gecelik yüzde bin 500 faizlerle bizi terbiye etmek istediler. Medya 'Bizi dinlemezsen seni böyle yaparız' diyerek bizi terbiye etmek istedi. Gezi olaylarıyla, Cumhurbaşkanları seçimi gündeme geldiğinde biz bunu istemiyoruz sizi seçtirmeyiz diyip 367 ile terbiye etmek istediler. 53 yıl sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a 17 Aralık darbesini yaparak, ‘Sizi sevdiklerinizle buluşturtmayız' diyerek terbiye etmek istediler. IMF'ye borcumuzu bitirdik ey dünya ey İMF bizim boynumuzda çok boza pişirdin istersen sana da 5 milyar borç verelim dedik. Aynısını 6-7 Ekim olaylarında 15 Temmuz'da yaptılar. Bu ülkeyi istila etmeye çalıştılar ve benim ülkemi tanklarla F-16'larla masum milletin üzerine saldırarak katletmeye çalışarak bizi terbiye etmek istediler" dedi.

 

PATRON MİLLETTİR

 

Sözlerine devam eden Soylu, "Evet bu ülkeyi terbiye etmek istediler, bazen fukaralıkla bazen bankalarla bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün Anayasa’yı bir gün Danıştay'ı bize patron yaptılar, istediğimiz adamı görevde tutarız milletin oyunun hiçbir önemi yok dediler medyayı patron yaptılar Özal'ı, Erbakan'ı Türkeş'i medyayla tehdit ettiler; Demirel'i hanımıyla tehdit ettiler. Patron medya değildir patron İMF değildir, patron millettir millet. Gezi olaylarında bir gün önce Türkiye'nin en büyük yatırımları yapılmış; 100 milyarlık yatırım planı açıklanmıştı. Yıllarca fukara bir millet kalalım istiyorlar bir taraftan terörizm anarşizm ile tehdit edecekler bir taraftan bu ülkeyi ekonomik krizle tehdit edecekler, Almanya ile Hollanda ile terbiye edecekler. Biz Karacaoğlan'ın Hoca Ahmet Yesevi'nin medeniyetiyiz, biz Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Yavuz Han'ın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Kanuni'nin tahtında oturuyoruz biz nerede oturduğumuzu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYESİZ OYUN KURDURMAYIZ

 

Bütün dünyaya Kapaklı'dan seslendiğini ifade eden Bakan Soylu,"Bütün dünyaya buradan haykırıyorum. Bu coğrafyada oyun kurmaya çalışanlara söylüyorum. Bu coğrafyada Türkiye'nin tek başına oyun kurmaya gücü olmayabilir ama kilometrelerce öteden gelip kimsenin Türkiyesiz bir oyun kurmasına müsaade etmeyiz. Birileri ellerini ovuşturuyordu 7 Haziran'da oradaki kardeşlerimizi korkutarak evlerine pusular atarak ''eğer bize oy vermezseniz musluklarınızdan kan akıtırız'' diyenler vardı.TC'yi tükürüğümüzle boğarız dediler. Gereği yerine geldi, nerede eşimdi o kodeste değil mi? Özerklik ilan edeceklermiş nerede? Cizre'de Nusaybin'de. Madem cesaretin o kadar büyüktü madem şu gönlünün cesareti yüksekti hadi bakalım bu gün o cesaretini bir görelim senin bugün özerklik ilan ette boyunun ölçüsünü görelim senin" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU GİZLİ EVETÇİ OLMASIN?

 

''İdam isteriz'' sloganları ile sık sık konuşması kesilen Bakan Soylu, ‘’Cumhurbaşkanı sizi hiç yanılttı mı? 16 Nisan'dan sonra gündeme alacağız’’ dedi.Yeni anayasaya ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz yapılması planlanan değişikliği anlamadığını ifade eden Soylu, "Sen 1999'da bu memlekette yaşamıyor muydun? Bülent Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i kendi elleriyle Cumhurbaşkanı yaptı sonra kafasına anayasa kitapçığını yedi. Yine millet kaybetti. Kılıçdaroğlu sakın gizli evetçi olmasın? Hadi biz MHP ile uzlaştık, siz gidip HDP ve FETÖ ile uzlaştınız" şeklinde konuştu.

 

BU MİLLETİN MAYASI SAĞLAM

 

Yakın zamanda özel harekât polisi alımı için 10 bin kişilik bir kontenjan açmalarına rağmen 295 bin kişinin başvuruda bulunduğuna değinen Bakan Soylu, “Ey dünya, bu milletin mayası sağlam topunuz gelir FETÖ gelsin PKK gelsin DEAŞ, Almanya, Hollanda gelsin bu milletin mayası sağlam. Kandil,'evet çıkarsa biz bittik' diyor" dedi. Geçmiş dönem CHP lideri Deniz Baykal'ın parti başkanlığının sona ermesine sebep olan kaset skandalı hakkında konuşan Bakan Soylu, "Baykal'a söyledik, kasedi hazırlayanları sana söyleyelim dedik.Kendisi bana ''gereğini yap'' dedi. Biz zaten gereğini yaptık. Arkadaşlarınızla nasıl tezgâha düşürüldüğünüzü söyledik. FETÖ'nün nasıl yaptığını söyledik" derken, kaset skandalı konusunda FETÖ ile Kılıçdaroğlu'nun iş birliği yaptığını iddia etti.

 

TAHT GİDECEK TAHT!

 

2019 Türkiye genel seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olarak çıkacağını ve kaybedeceğini iddia eden Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu kaçtır seçim kaybediyor sırça köşklerde oturuyor, ekmek elden su gölden maşallah.  2019'da Cumhurbaşkanımız ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi, kaybedince ne olacak? Peşine tenekeyi takıp gönderecekler. Taht gidecek taht" ifadelerini kullandı.

 

MECLİS GÜÇLÜ OLACAK

 

CHP'nin yeni anayasa değişikliği ile meclisin güçsüzleşeceği yönündeki çıkarımlarına değinen Bakan Soylu, "Meclis güçlü olacak. Bir gecede 25 milletvekilinin başka parti kurdurulup hükümetin düşürüldüğü meclis mi güçlüydü? Adalet partisinden 12 vekilin düşürülüp CHP'ye geçip meclisin itibarının sarsıldığı meclis mi güçlüydü? 367 ile tıkadığınız meclis mi güçlüydü? geçti o günler geçti milletin meclisi olacak" diye konuştu.

 

21 ASRA EMİN ADIMLARLA GİRİYORUZ

 

Uyuşturucu ile mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, terör ile mücadele kapsamında uygulanan yaptırımların aynısının uyuşturucu ile mücadele noktasında da aynı olduğunu kaydetti. Her ile üniversite yaptıklarını kaydeden Soylu, "Attığımız adımı iyi biliyoruz 21 asra emin adımlarla giriyoruz. Uyuşturucuyu bu ülkeye müptela etmeye çalışanların başını ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevine girdiği döneme değinen Soylu,"28 Şubat’tan sonra seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görünce onu Pınarhisar Cezaevi’ne gönderen de aynı yargıçlardı. Artık onların milletin üzerine baskı kurduğu yargı değil milletin yargısı olacak” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10