Çocuklar umursanmıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni bir yönetmelikle ortaokul düzeyinde Özel Öğrenci Yurdu açılmasına imkan tanınacağı yönündeki iddiayı Meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi

Tekirdağ 22.03.2017 20:16:00 0
Çocuklar umursanmıyor mu?

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni bir yönetmelikle ortaokul düzeyinde Özel Öğrenci Yurdu açılmasına imkan tanınacağı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Ortaöğretim ve Yükseköğretim düzeyindeki öğrenci yurdu açma, işletme usul ve esasların Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinde açıklandığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişilerin, ortaöğrenim veya yükseköğrenim öğrencileri için yurt açabileceğini ifade etti.

 

TALEP ARTTI

 

İlkokul ve ortaokul düzeyinde özel öğrenci yurdu açılamayacağını belirten Candan Yüceer, MEB’in de ortaokul düzeyinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulları hariç yurt açmadığını, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının ilkokul düzeyindeki yurtlarının kapatıldığını söyledi. Ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ortaöğrenim yurtlarına olan talebin arttığını sözlerine ekleyen Yüceer, devlet yurtlarında talep karşılanamadığı için öğrenciler vakıf, dernek ve cemaatlerin yurtlarına yöneldiğine işaret etti.

 

BU YÖNETMELİK ASLA KABUL EDİLEMEZ

 

Candan Yüceer açıklamalarının devamında, “Yasa dışı açılmış olan yurtlarda 10-11 yaşındaki öğrencilerimiz yaşadıkları, Aladağ’da Ortaöğretim öğrencileri için açılmasına rağmen ortaokul öğrencilerinin barındığı yurtta yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir yönetmelikle ortaokul düzeyinde Özel Öğrenci Yurdu açılmasına imkan tanınacağı bilgisi kamuoyunda konuşulmaktadır. Eğer kamuoyunda yüksek sesle konuşulmaya başlanan bu iddia doğruysa ya Bakanlık Karaman'da, Diyarbakır'da, Konya'da, Aladağ'da vicdanları sızlatan olaylardan ders almamış, ya da çocukları hiç umursamıyor demektir. MEB'in İlköğretim çağındaki çocukları denetlemediği vakıf ve cemaatlere teslim etmesinin acı sonuçlarını yaşadık. Bakanlık bu yönetmelikle kendi düşünce iklimine yakın kuruluşlara yasal kılıf hazırlıyor. Sorumluluktan kaçarak, kendi görev alanındaki yurt yapma zorunluluğunu, vakıf, cemaatlere, şahıs ve tüzel kişiliklere devrediyor. Çocuklarımızın hayatı bu kadar ucuz değil. Bu yönetmelik asla kabul edilemez” dedi.

 

BAKAN YILMAZ’A SORU YÖNELTTİ

 

CHP’li Yüceer, Bakan İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğrenci Yurtları ile ilgili yeni bir yönetmelik taslağı ve bu yönetmelikle ortaokul düzeyinde özel öğrenci yurdu açılmasına imkan tanındığı bilgisi doğru mudur? Doğru ise; Ortaokul öğrencilerinin özel öğrenci yurtlarında kalması pedagojik açıdan doğru mudur? Ortaokul düzeyinde yurt ihtiyacı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından neden karşılanmamaktadır? 2002 yılından buyana kaç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kapatılmıştır? 2002-2017 yılları arasında (yıllar bazında) Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının ve öğrencilerinin sayısı kaçtır?

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10