Yedinci Çocuğunu Karaciğerinden Doğurdu

Ukrayna uyruklu, sonradan Türk vatandaşlığına geçen ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden iki çocuğu karnından doğuran Yeliz Girgin yedinci çocuğunu adeta karaciğerinden doğurdu.

Çerkezköy 23.03.2017 20:18:00 0
Yedinci Çocuğunu Karaciğerinden Doğurdu

Komşu kızı Gizem’e ihtiyacı olduğu karaciğeri eşi Remzi Girgin’in karşı çıkmasına ve etrafının “Parayla ver” uyarılarına aldırmadangönüllü olarak veren yabancı gelin, “İnsanlık ölmemiş” dedirtti.

 

Ukraynalı gelin karaciğer nakline ihtiyacı olan minik Gizem'in yeniden hayata tutunmasını sağladı. Karaciğer nakli olması gereken Gizem'e ihtiyacı olan organ, aile fertlerinden gelmeyince Ukrayna doğumlu sonradan Türk vatandaşlığına geçen altı çocuk annesi Yeliz Girgin, Gizem'in imdadına yetişerek bir mucizeye imza attı.

 

UKRAYNA'DAN GELEN İNSANLIK ÖRNEĞİ

 

16 yıl önce Çerkezköy'e taşınarak Remzi Girgin ile hayatını birleştiren ve bu evlilikten dört çocuğu olan altı çocuk annesi 44 yaşındaki Yeliz Girgin, 16 yaşındaki Gizem Yaşar'ın tekrar hayata tutunmasını sağladı. Dört yaşındayken dalak büyümesi teşhisi konulan Gizem yıllardır hayat mücadelesi veriyordu. Kan nakli ile yaşama umutlarını sürdüren ve kalıcı bir sonuç elde edemeyen Gizem, birbuçuk ay önce tekrar rahatsızlandı.İlk olarak iki özel hastanenin sevk ettiği Gizem’inson olarak özel bir hastanede müşahede altına alındığında iç kanama geçirdiği fark edildi.

 

VE MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

 

Yabancı gelin Yeliz Girgin'in ikiz kızları ile arkadaşlık bağı bulunan Gizem'in aynı zamanda komşuları olması dolayısıyla Gizem'in rahatsızlığından haberdar olan Yeliz Girgin duruma içten içe üzülürken bir sabah aldığı telefon ile minik Gizem'in hayatı değişti. Yabancı gelini arayan ise Gizem'in annesiydi. Karaciğer nakli için aile fertlerinden doku örneği alındığını fakat uyuşmadığını telefonda yabancı geline aktaran hüzünlü anne, Girgin'e kan grubunu sordu. (0 rh pozitif) yanıtı alan anne Feride Yaşar  yabancı gelini hastaneye doku örneği vermesi için davet etti. Seve seve kabul eden Yeliz Girgin doku örneği verdikten sonra doktorlar minik Gizem ile yabancı gelinin dokularının uyuştuğunu söyledi.

 

"PARA İSTEMELİSİN DİYENLER OLDU"

 

Karaciğer nakli için kendisine donör olmak isteyip istemediği yönünde sorulan soruyu dahi dinlemeden kabul eden yabancı geline ilk olarak eşi Remzi Girgin şiddetle karşı çıktı. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çalışan yabancı geline iş arkadaşlarının da, “Para istemelisin” yönündeki söylemlerine karşı duran yabancı gelin karaciğeri vermesindeki tek nedeni ise, “O bir çocuk” diyerek özetledi. Daha sonra eşi Remzi Girgin'in doktor arkadaşları tarafından ikna edildiğini ifade eden yabancı gelin ameliyat masasına yattı.

 

EŞİNE HABER VERMEDEN AMELİYATA GİRDİ

 

Yeliz Girgin ameliyata alınmadan önce Gizem doktorları tarafından tekrar ameliyata alınarak son kez dalağa giden damarları açmak için müdahalede bulundu, fakat doktorların tüm çabaları sonuçsuz kalınca Yeliz Girgin İstanbul'daki özel hastaneye Gizem'e karaciğer nakli için davet edildi. Gizem'in hayatı söz konusu olduğu için heyecanlanan yabancı gelin eşi Remzi Girgin'in de tekrar karşı çıkabileceği endişesi ile haber vermeden İstanbul'a giderek ameliyat masasına yattı.

 

UZUN SÜRE YOĞUN BAKIMDA KALDI

 

Yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı bünyesi zayıflayan Gizim'e umut ışığı olan Yeliz Girgin'in ifadelerine göre; Gizem'i kendisinden bir kaç saat önce ameliyata aldılar. Ameliyata hazırlanan minik Gizem 12 saat boyunca ameliyatta kalırken, Yeliz Girgin ise altı çocuğunu ve eşini geride bırakarak minik bir çocuğun hayatını kurtarmak için gittiği hastanede dört saat ameliyatta kaldı. Gizem'e karaciğerini vererek hayatını kurtaran yabancı gelin, “İnsanlık ölmemiş”dedirtirken, 24 saat yoğun bakımda kaldı. 12 saatlik ameliyat sonrası 36 saat yoğun bakımda kalan minik Gizem şu an için doktor gözetiminde kalıyor.

 

BİR AİLENİN KADERİ DEĞİŞTİ

 

Gizem'in Ukrayna asıllı kurtarıcısı minik Gizem ile telefon görüşmesi  yaptıklarını ifade ederek, “Onu sürekli arayarak teselli ediyorum.  ‘Ben iyileştim haydi sen de iyileş ve gel’ diyorum. Yakında aramıza dönecek ve iyileşecek, artık o da benim kızım sayılır" dedi. Henüz minik bir kızın hayatını kurtardığını Ukrayna'da yaşayan annesine ve İstanbul'da ikamet eden ablasına söylemediğini ifade eden yabancı gelin, bir karşılık beklemeden donörolduğunu, ailesinin Gizem'in rahatsızlığının ardından maddi durumlarının zayıfladığını ve Gizem'e karaciğerini vererek bir ailenin kaderinin değiştiğini ifade etti.

 

YAŞAR AİLESİ YABANCI GELİNE MİNNETTAR

 

Minik Gizem'in babası Osman Yaşar ise kızlarının hayatının kurtulduğu için sonsuz mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Allah razı olsun onlardan. Biz uzun süredir komşuluk yapıyorduk artık kardeş aile olduk. Yeliz Hanım benim kardeşim, Remzi Bey ise benim ağabeyim oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diyerek yaşadıkları mutluluğu paylaştı. Anne Feride Yaşar da yabancı gelin Yeliz Girgin'e gkızlarının hayatını kurtardığı için minnettar olduklarını dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10