Balık sezonu 15 Nisan'da kapanıyor

15 Nisan'da balık avlama sezonunun kapanacağını belirten Çerkezköylü balıkçılar, vatandaşların o zamana kadar bol bol taze balık yemelerini önerdi. Yeni balık sezonunun 1 Eylül 2017 tarihinde açÄ

Çerkezköy 24.03.2017 20:43:00 0
Balık sezonu 15 Nisan

SEZON BİTMEDEN BOL BOL BALIK YİYİN

 

Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Cenk Diş, “2016-2017 Balık  sezonu açıldığında balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini söylemiştik. Öyle de oldu. Ama bir ara havalar kötüleşince balık fiyatları ister istemez yükseldi. Yükselmesinin nedeni de balığa çıkılamamasından kaynaklandı. Hava şartları düzelince de balık yeniden bollaşınca fiyatlar tekrar düştü. Fiyatlar birkaç yıldır fazla farklılık göstermeden fazla değişim göstermeden satışa sunuldu. Halkımızın bu sezon bol bol balık yediğini düşünüyoruz. Hamsi tam lezzetinde olduğu için rağbet bu sezonda çok oldu. Artık balık sezonunun kapanmasına sayılı günler kaldı. 15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde balık avlanma yasağı başlayacağından balık sezonu kapanacak. Yeni sezon 1 Eylül’de açılacak. Bu süre içerisinde balıkçılar olarak bizler halkımıza yine balık yedirmeyi sürdüreceğiz. Tezgahlarımızda ithal balık olacak. Özel balık çiftliklerinde üretimi yapılan balık çeşitleri de tezgahımızda yer alacak. Bu nedenle 15 Nisan’a kadar halkımızın bol bol taze balık yemesini öneriyoruz” dedi.

 

BU SEZON DA HALKIMIZIN BOL BALIK YEMESİNİ SAĞLADIK

 

Çorlu Balıkçısı İsmail –Kadir ve Veli Çelik kardeşler ise 15 Nisan tarihi itibariyle sona erecek olan  balık sezonu nedeniyle balık çeşidinin  bugünkünden çok daha az olacağını belirterek, ‘’Ancak özel üretim çiftliklerinde yetiştirilen balık cinsleri ile ithal balıklar tezgahlarımızda yer alacak. Havaların iyice ısınmasıyla birlikte vatandaşların balığa olan talebi azalacağından bizlerin işleri de duracak. Çoğu balıkçı yeni sezona kadar tezgah açmayacak. Yeni balık sezonu 1 Eylül itibariyle başlayacak. 2016-2017 balık sezonunda beklentilerimiz ilk üç ay çok iyi gitti daha sonra biraz duraklama oldu sonra 15 gün havalar serin gidince yine iyidi. Ancak sonra sezon sonu yaklaşmaya başlamasıyla havaların ısınma göstermesiyle birlikte satışlarımız çok düştü. Bu sezon fiyatlar bir çıktı bir indi. Fiyatların indiği günlerde vatandaşların talebi de yoğun olması işlerimizi hareketlendirdi. Fiyatların yükseldiğinde ise durgunluk yaşadık. Kısacası fiyatların sık sık yükselip düşmesi karşısında oldukça zorlandık. Bu iniş çıkışların tek nedeni çoğu zaman hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle fazla balık tutulamamasından kaynaklandı.” dedi.

 

BALIK FİYATLARI NORMAL SEYRETTİ

 

2016-2017 balık sezonunda tezgahlara çok balık gelmesiyle fiyatların oldukça düşütüğünü söyleyen Yaşar Balıkçılık Satış Müdürü Dursun Akkurt ise ‘’Hamsi bile 5 TL’ye kadar uzun süre aynı fiyattan satıldı.  Fiyatların düştüğü günlerde vatandaşların daha çok balık yemesini sağladık. Balık fiyatları düştüğünde bizlerin olduğu kadar vatandaşların da yüzü güldü. Fiyatların düştüğü zamanlar tezgahlarımız bol balık ceşidi olması dolayısıyla da şenlendi. Balık çeşidi bol olunca herkesin zevkine ya da damak tadına göre balık bulunması da vatandaşları memnun etti. Her ne kadar 2016-2017 balık sezonunda zaman zaman fiyatlarda dalgalanma olduysa da fiyatlar yine de bizce artan yaşam şartlarına göre normal seyretti diyebiliriz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10