Bu rezilliğin sorumluları kim!

Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında ağır meşe doruğu olarak bilinen meralık alana kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dökülen maddeler, çiftçiler kadar vatandaşları d

Çerkezköy 26.03.2017 22:43:00 0
Bu rezilliğin sorumluları kim!

VATANDAŞLAR KORKU İÇİNDE

 

Kızılpınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dökülen maddeler korkuya neden oluyor. Kocameşe piknik alanına yakın bir bölge olan ve halk arasında ağır meşe doruğu olarak bilinen meralık alana kömür tozunu andıran bir madde ile çuvallar içindeki maddeler vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

SİYAH MADDENİN NE OLDUĞU GİZEMİNİ KORUYOR

 

Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, Çiftçi Malları Koruma Derneği Osman Dal ve çiftçi Ahmet Yağran, dökülen maddelerle ilgili yaptıkları açıklamada, “İlk olarak yaklaşık 2 ay önce mera üzerine henüz ne maddesi olduğu belli olmayan kömür tozuna benzeyen bir maddenin kamyon ile döküldüğünü çobanlar fark etti. Durumu gerekli yerlere bildirmemize rağmen henüz bir sonuç alınamadı. Bundan yaklaşık 20 gün önce de yine aynı meraya o siyah maddeden döküldü.” ifadeleri kullanıldı.

 

ÇUVALLARI BOŞALTAN KAMYON ÇAMURA BATMIŞ

 

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Siyah maddelerin döküm tozu olduğunu düşünüyoruz ve kum ocağına giden kamyoncuların bu maddeleri boşalttığından şüpheleniyoruz. Bundan 4-5 gün önce de yine aynı mera üzerine bu sefer içinde farklı madde ve şişelerin olduğu çuvallar boşaltılmış. Çuvalları boşaltan kamyon çamura batmış ki başka bir kato kepçe aracılığıyla battığı çamurdan kurtarılmış ki kato izleri hala merada duruyor” ifadelerine yer verildi

 

BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ

 

Hafriyat kamyonlarının yolu kaçak olarak kullandıkları için istedikleri kadar tonaj yükledikleri belirtilerek, “Bu duruma kimse müdahale etmiyor. Yollar mahvoldu. İlçe Tarım, Çerkezköy Belediyesi ve OSB yetkililerine dilekçe vereceğiz. Kimin alanına giriyorsa bakılıp incelensin istiyoruz. Sağlığa zararı var mıdır yok mudur merak ediyoruz. Döküm tozu mudur nedir anlamadık. Kömür tozu olmadığı kesin gibi ki çok farklı bir madde. Başı boş bu şekilde sağlığa zararlı şeylerin meraya atılması tehlikelidir. İnsan ve hayvanların sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok. Bunu yapan insan olamaz.” denildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10