Çerkezköy'e Yeni AVM Geliyor

Çerkezköy halkının yıllardır merakla beklediği AVM için çalışmalar tamamlandı. NOVADA adı ile hizmet verecek olan AVM'nin yapım ortaklığını, BONY çorap ve Türkiye'de alışveri

Çerkezköy 29.03.2017 21:17:00 0
Çerkezköy

İNŞAATA YIL İÇERİSİNDE BAŞLANMASI BEKLENİYOR

 

Bu yıl içerisinde inşaata başlanması beklenen AVM için Çerkezköy Cezaevi karşısına tabela asıldı. Turkmall genel sekreterliğinden alınan bilgiye göre çok yakında inşaatına başlanacak AVM, 55 bin metrekare alana kurulacak. BONY çorap ortaklığı ile yapılan AVM’de sinema bowling, ve dünyaca ünlü markalar yer alacak. AVM için gün veremeyen grup, yıl içerisinde inşaata başlayacaklarını belirtti.

 

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

 

AVM onayı, bir süre önce BONY Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya’ya ait olan arazi için Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından AVM İmarı verilmesine rağmen AK Parti Meclis Üyelerinin ret oyuna karşı, oy çokluğu ile alınmıştı.

 

GÜNDEMİ UZUN SÜRE MEŞGUL ETMİŞTİ

 

Çerkezköy Belediyesinin Temmuz ayı meclis gündeminin dokuzuncu maddesi arasında da yer alan Bony Tekstil İşletmelerinin Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1478 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve konut alanı olan yerin ticaret alanına çevrilmesi mecliste ortamı fazlasıyla germiş, uzun süre gündemi meşgul etmişti. İlgili gündem maddesiyle alakalı konuşan ak Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip, Bony Tekstil’in Çerkezköy Belediyesine şartsız hibe ettiği Greyder’in şartsız bir bağış olmadığını iddia etmişti. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “ Kimseye menfaat sağladığımız yok. Bu meclis ve kendi makamımızda dahil kimseyle pazarlık yapmıyoruz. Böyle bir niyetimiz de asla olmamıştır. Olayın içinde şaibe var kelimesini de asla kabul etmiyorum. Ortada zerre kadar şaibe yoktur ve her şey herkesin gözü önünde olmaktadır. Kimseyle bir pazarlık yapılmamıştır ve bize gelen şartsız talebini meclise sunduk. Mevzuatın dışında hiçbir şey gelişmemiştir” ifadelerini kullanmıştı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10