Köprülü: Hayır, Hayırlı Olacak

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, referandum çalışmaları kapsamında dün Çerkezköy'e geldi. Çerkezköy'de bir dizi esnaf ziyareti yapan Köprülü,

Çerkezköy 30.03.2017 20:19:00 0
Köprülü: Hayır, Hayırlı Olacak

MİLLETİ AYRIŞTIRMAYA YÖNELİK KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR

 

Milletvekili Emre Köprülü esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni de ziyaret etti.  Köprülü’ye ziyaretlerinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve ilçe yönetimi de eşlik etti.Ziyaretlerde başkanlık sisteminin zararlarından bahseden  Emre Köprülü, ‘’Huzura, kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, hayır diyenleri terörist ilan ederek milleti ayrıştırmaya çalışıyorlar’’ dedi.  Köprülü, ‘’1920 yılında kurulan ve bugüne kadar halkın oyları ile oluşturan vekillerimiz vardı.Sistem halkın oyları ile belirleniyordu. Şimdiki başkanlık sisteminde ise, yetki tamamen tek adamın insiyatifine bağlanıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. 16 Nisan referandumunda 1919 yılında başlayan kurtuluş mücadelemizle, 1920 yılında zor zahmetlerle kurduğumuz cumhuriyetimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Zor günler geçirdiğimiz şu zamanlarda, huzur ararken, bir anda hayırcılara terörist muamelesi yapılıyor. Türkiye bir demokrasi devleti değil mi? Neden hayır diyenler terörist damgası yemek zorunda bırakılıyor. Bizi birbirimizden ayrıştırarak yapılan bu kampanyayı 16 Nisan’da vereceğimiz oylar ile durdurmalıyız.’’ diye konuştu.

 

HALKIMIZ DEĞİŞEN 18 MADDEDEN BİHABER

 

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi, vatandaşların değişen 18 madde ile ilgili kafalarındaki soru işaretini gidermeye yönelik çalışmaların yapılmadığını da belirten Köprülü,‘’İnsanların ‘evet’ derken neye evet diyeceğini bildiğini zannetmiyorum. Çünkü değişen 18 maddenin tamamını tv yayınlarında dile getirmiyorlar, meydanlarda halka açık açık konuşmuyorlar. AKP taraftarı kişiler partiye oy verdiklerini zannediyorlar ama bu bir ülke meselesi. Evet demenin ardında yatan başkanlık sistemi, ülkemize sıkıntılı günler yaşatacak. Ülke tek bir adamın eline bırakılacak ve bütün yetki onda olacak. İstediği yere, istediği bakanı getirebilir veya çıkartabilir. İstediği kadar kendisine başkan yardımcısı atayabilir. Her şey onun insiyatifine kalmış. Bir diğer maddede de diyor ki ’18 yaşına erişmiş bir vatandaş milletvekili seçilebilir’. Kardeşim, bir tır ehliyetini almak için, tır emanet etmek için, tırı yönetme yetkisini alabilmesi için 23 -24 yaşını beklemesi istenen vatandaşımıza 18 yaşında milletvekili olabilirsin deniyor. Bu madde tamamen gençlerin oyunu kazanmalarına yönelik bir madde. Bu yüzden neye oy vereceğimizi bilmeli ve 16 Nisan’da kararımızı ona göre almalıyız.’’ dedi.

 

HAYIR DİYEBİLMEYİ ÖĞRENMELİYİZ

 

Değişen 18 maddeyle başkanın istediği kadar bakan atayabileceğini belirten  Emre Köprülü,‘’Değişen bu 18 maddenin en önemli konularından bir tanesi de başkan olan kişinin istediği kadar; hiçbir sınır, denetim olmadan bakan atayabilmesi. Bununla ilgili bir sınırlama yok .2 mi yoksa 999’mu bakan atayacağı yine başkanın insiyatifinde. Bakanın milletvekili olamaması gibi saçma sapan bir şartı var ki bu da halkın kendi oyları ile seçtiği vekilinin bakan olarak görev yapamayacağı ve halkın temsil edilemeyeceği anlamına geliyor. 16 Nisan’da felaketimize neden olacak bu maddelere hayır demeliyiz. Hayır diyebilmeyi öğrenmeliyiz’’ dedi

 

65 MİLYON KİŞİNİN KARARI YOK SAYILIYOR

 

Kurulacak bu yeni sistemde yüzde 70’lik kesimin kararının yok sayıldığını belirten Köprülü, ‘’Daha önceki seçimlerde, iktidar olabilmek için yüzde 50.1 almak yetiyordu. Yani Türkiye’nin yarısından fazlasının kararı etkili idi. 40 milyon artı bir seçmen kazanmak yeterliydi. Şimdi ise 25 milyon artı bir oy başkan olabilmek için yeterli. Yani diğer 65 milyon kişinin kararı yok sayılıyor. E Türkiye’deki diğer yüzden 70’lik kısmın oyu ne olacak. Kararlarımızı düşünerek vermeliyiz. Hayır’lı günlere, Hayır’lı zamanlara ihtiyacımız var.16 Nisan’da hayır, hayırlı olacak’’ dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10