Yılmaz'dan ''Gezi Değil Tatil'' İddiası    

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz dün sabah düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında oda başkanı Süleyman Kozuva'nın yönetim kurulu ve kamunun gücünü kullan

Çerkezköy 1.04.2017 00:57:00 0
Yılmaz

KONUYU TİCARET BAKANLIĞINA DİLEKÇE İLE BİLDİRDİM

 

Rahmi Yılmaz, İzmir gezisi için harcanacak paranın odaya zarar vermekten başka bir şey olmadığını ve oda başkanı Süleyman Kozuva’nın yaklaşan seçimlerde tekrar oy almak için kendi cebinden değil de odanın kasasından harcama yapacağını söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden hiç birinin bu fuarda stant açmayacağı söyleyen Yılmaz, bu konuda oda başkanının yanlış yaptığını belirterek gezinin iptal edilmesi gerektiğini söylediğini ancak bu konudaki uyarılarının dikkate alınmadığın aktardı.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne dilekçe göndererek gereğinin yapılmasını talep ettiğini söyleyen Yılmaz dilekçede şu ifadelere yer verdiğini belirtti:

 

MALİYET 42 BİN TL

 

‘‘Konu: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun, kamu gücünü kullanarak oda üyelerinden toplanan gelirleri, şahsi seçim menfaatleri için kullanması. İzmir fuarı gezisi adı altında, kendi taraftarları olan 45 oda üyesinin 2 gece 3 günlük İzmir tatili masraflarının oda tarafından karşılanması.21.03.2017 tarihli meclis toplantımızda gündeme getirilen 8-12 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen İzwood 2017 fuar gezisine dahil edilecek meclis üyelerinin isimlerinin belirlenmesine ilişkin tartışmalar esnasında öğrendiklerimize göre:

 

1- 16.03.2017 tarihli 175/4 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla, oda üyesi 45 kişiyi 8-12 Nisan 2017 tarihinde, gezi amaçlı İzwood 2017 fuarına getirme kararı alınmıştır. Bu gezi masrafları için 2 gece 3 gün konaklama ve ulaştırma dahil 42.000,00 TL. (Kırk İkibin TL) lik harcamanın odamız tarafından karşılanmasına dair yönetim kurulu kararı alındığı meclis üyelerine bildirildi.

 

2- İzwood 2017 fuarında, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ve üyelerine ait herhangi bir stand ve katılımcı bulunmadığı genel sekreter tarafından meclise aktarıldı.

 

KARARDAN VAZGEÇİLMELİ

 

3- Şahsım söz alarak, aynı konuda çok daha katılımı yüksek ve gelişmiş fuarların odamıza 80 km. mesafede olan Tüyap İstanbul’da olacağını ve bu miktarda para ile 60-70 otobüs tutarak 3500 üyemizin bu fuarda gezdirilmesinin daha doğru olacağını, ayrıca 9 Mayıs 2012 tarihli 3439 sayılı Çerkezköy TSO İnceleme raporunun 91. maddesinde açıkça belirtilen fuar gezileri maddesine aykırı hareket edildiğini, 45 kişiye özel yapılan bu gezi harcamalarında odamızın 3500 üyesinin vebali olduğunu, bu kararın yanlış olduğunun ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledim. Herhangi bir incelemede ilgili yönetim kurulu kararında imzası olan kişilerden bu harcamaların tahsil edilme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde meclisimizi ve yönetim kurulu başkanını bilgilendirdim. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Süleyman Kozuva da söz alarak, ‘Biz yönetim kurulu kararı aldık, giden 45 arkadaşın bütün masraflarını ( 42.000,00 TL ) odamız karşılayacaktır, bundan sonra da bu böyle devam edecektir. İtirazınız varsa ret verip Bakanlığa şikayet edebilirsiniz.’ dedi. İlgili meclis gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Odamızın kamu gücünü kullanarak topladığı paralar, kişilerin şahsi menfaatleri için değil, tüm üyelerimize fayda sağlaması yönünde kullanılmalıdır. Fuar adı altında seçim yatırımı için, tatil amaçlı yapılan İzmir gezisi ile ilgili yapılan tüm harcamaların ilgili yönetim kurulu kararı altında imzası bulunan yönetim kurulu üyelerinden alınması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.’’

 

Haber / Seyit SÜREN - Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10