Aileler Bakanlıktan Yardım Bekliyor

Tip 1 diyabet hastası çocukların aileleri önceki gün Çorlu'da bir araya geldi. Diyabetli Çocuk Annesi Naciye Biber, diyabet hastası çocukların aileleri olarak tek isteklerinin şeker ölçüm cihazlarınÄ?

Çorlu 4.04.2017 20:16:00 0
Aileler Bakanlıktan Yardım Bekliyor

ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUKLARINI DEVLET KARŞILAMIYOR

 

Çerkezköylü diyabetli çocuk annesi Naciye Biber, diyabetli çocukların tedavilerinin çok masraflı olduğunu ve bu konuda devletten katkı ve destek beklediklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı’ndan diyabetli çocuklar için şeker ölçüm cihazı yardımında bulunmasını istediklerini belirten Naciye Biber, “Amacımız Tip 1 diyabetin Tip 2 diyabetten farklı olduğunu duyurmak. Çocuklarımızın yaşı küçük olabilir ama yüreği büyük. Her yemekten önce çocuklarımızın şeker ölçümünü yapmak ve parmaklarını günde en az 4 kez delmek zorundayız. Şeker yüksekliği ve düşüklüğü durumunda yeri geldiği zaman 10 kere ölçüm yapılıyor.18 yaşından büyükler için şeker ölçüm çubukları yeterli olarak devlet tarafından karşılanmıyor. Ama biz almak zorunda kalıyoruz. Stipleri kendimiz alıyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızdan yardım talep ediyoruz.”dedi.

 

UYARI VEREN ÖLÇÜM CİHAZLARININ TÜRKİYE’YE GELMESİNİ TALEP EDİYORUZ

 

Ölçüm cihazları konusunda diyabet hastalarının büyük sıkıntı yaşadığını da belirten Naciye Biber, “Ülkemizde diyabet hastaları aileleri olarak diyabet hastası olan çocuklarımızın bir sıkıntısı da ülkemizde ölçüm cihazlarının yetersizliğidir. Sağlık Bakanlığımız tarafından Türkiye’ye uyarı veren ölçüm cihazlarının getirilmesini ve diyabet hastalarına verilmesini talep ediyoruz. Yurt dışında kullanılan cihazlar bizim çocuklarımızın da hakkı ve bunlar devlet tarafından karşılanmalı. İnsülin kalemi kullanımından daha rahat olan pompa kullanımının masraflarının da devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz.”diye konuştu. Naciye Biber diyabet hastası çocukların aileleri olarak ortak istek ve taleplerinin bu yönde olduğunu belirtti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10