Davutoğlu koalisyona yanaştı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve CHP Milletvekili Aday adayı Arzu Mandalı Sucu dün Hawthorn Hotel'de referandum öncesi davetlilerle kahvaltı programında buluştu. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yap

Kapaklı 4.04.2017 20:26:00 0
Davutoğlu koalisyona yanaştı

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Milletvekili Aday adayı Arzu Mandalı Sucu kahvaltı programında davetlilerle buluştu. Programa CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve parti mensuplarının yanı sıra yüzlerce davetli katıldı.

 

BUGÜN DAHA GÜÇLÜYÜZ

 

Kenan Seçkin'in açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Arzu Mandalı Sucu, referandum öncesi ülke olarak vatandaşların baskı altında sandığa gitmekte olduğunu ifade ederek, Kapaklı'nın her ilden vatandaşı bünyesinde bulundurduğunu dile getirerek Kapaklı'yı ''Küçük Türkiye" olarak nitelendirdi. "Çanakkale'de birlikte uyuyoruz" diyen Arzu Mandalı Sucu, "Düşünene ve düşünmeye karşı olan bir sisteme karşı bir aradayız. Bugün daha güçlüyüz. Geleceğimiz için ayrışmadan ve ayrıştırmadan dimdik duracağız." dedi.

 

TEK ADAMLIK BURJUVAZİYİ GETİRİR

 

Konuşmasının ardından baba Mandalı'yı bir anlık unutarak konuşma sırasını Milletvekili Faik Öztrak'a devretmek isteyen Arzu Mandalı Sucu'ya İrfan Mandalı'dan, "Kızım beni unuttu eyvahlar olsun" yanıtı gelince salon bir anlığına kahkahaya boğuldu. Kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, milletvekili sayısının 600'e çıkartılmasını öngören anayasa değişikliği maddesine eleştiride bulunarak, yeni anayasa değişikliğinin referandumdan geçmesi halinde vekilleri "süs eşyası" ve "sadece maaş almakla mükellef" kişiler olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanının bağımsız ve her partiye eşit mesafede bulunması gerektiğini dile getiren Mandalı, "Devlet adamlığı kimliğinin devamından yanayız" dedi. Azerbaycan devlet lideri Aliyev'in eşini yardımcısı olarak tayin etmesine benzer bir manzaranın anayasa değişikliği ile Türkiye'de de yaşanabileceğini kaydeden Başkan Mandalı, "Tek adamlık ülkeye burjuvaziyi getirir. Sermayenin de istediği de budur" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU KOALİSYONA YANAŞTI AZLEDİLDİ

 

NATO Parlamenter Asamblesi, Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasında  "Ülkeyi bilinmeze sürükleyecek bu projeye Türk milleti hayır diyerek gereken cevabı verecektir" derken, 7 Haziran seçimlerinden günümüze varana kadar gelişen süreçte AK Parti iktidarının izlediği yol haritasını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun samimi bir şekilde koalisyondan yana olduğunu dile getiren Öztrak, o dönem Erdoğan ve Bahçeli'nin koalisyon karşıtı bir tavır sergilediğini ve birliktelikli hükümetin yolunu tıkadığını ifade etti.

 

OHAL MECLİSİN KOLUNU KANADINI KIRDI

 

1 Kasım seçimlerine terör ve baskı sarmalı altında ülke olarak seçime gidildiğini ifade eden Öztrak, "1 Kasım seçimlerinden başarıyla ayrılmış Davutoğlu azledilerek, Binalı Yıldırım atanmıştır. Ardından 15 Temmuz gibi vahşet dolu bir gün yaşadık" dedi. "OHAL kararları meclisin kolunu kanadını kırdı. Yenikapı ruhu bir anda söndü" diyen Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından başkanlık sisteminin tekrardan gündeme getirildiğini ifade etti. Anayasa değişikliği için kurulan komisyondan ivedi bir şekilde maddelerin geçtiğini, buna rağmen 21 maddelik değişiklik teklifinin 18 maddeye düştüğünü ifade eden Öztrak, "20 gün boyunca Meclis Başkanı'nın masasında kaldı o maddeler. 20 gün boşuna bekleyeceğine biraz daha önümüzde kalsaydı maddelerde istediğimiz gibi düzeltmeler yapabilirdik" dedi.

 

ŞİMDİ GİT 5 YIL SONRA GEL

 

Hükümetin medya ve diğer ideolojik aygıtlarıyla vatandaşları ''evet'' oyuna sevk ettiğini ifade eden Öztrak, "18 maddeyi açıklamadan vatandaşlara evet demeleri yönünde telkinde bulunuyor ama neden evet denmesi gerektiğini belirtmiyor.  Ülkeyi tek adama teslim etmemizi istiyorlar ama hatırlatalım 5 yaveri FETÖ'cü çıktı. Benim elimden gensoru önergemi alıyor; ''millet 5 yılda bir hesap soracakmış'' daha neler. Resmen ''şimdi git 5 yıl sonra gel'' diyorlar. Referandumdan evet çıkarsa başkan yardımcıları da bürokrat olacak yani millete bir sorumlulukları yok" şeklinde konuştu.

 

EYALET KURULABİLİR

 

16. maddenin (b) bendine göre eyalet kurulabileceğini ifade eden Öztrak, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran partinin aynı partiye mensup cumhurbaşkanını yargılayamayacağını, cumhurbaşkanının Yüce Divan'a gitmesi için 400 imzanın gerektiğini ve konjonktür gereği bunun mümkün görülmediğini dile getirdi.

 

2014'TEN BERİ FİİLİ BAŞKANLIK VAR

 

2014 yılından sonrasını fiili başkanlık olarak niteleyen Öztrak, günümüze varana kadar işsiz sayısının 763 bin arttığını ifade ederken, her 5 gençten 1'i iş bulamıyor" derken, finansal yönden ülkenin git gide geriye gittiğini ifade etti. Gelişmişlik seviyesi en yüksek ilk 10 ülkenin 8’inde temsili demokrasi, birinde başkanlık (A.B.D), birinde de doğrudan demokrasi bulunduğunu kaydeden Öztrak, gelişmişlik seviyesi en düşük 10 ülkeden 8'inin başkanlık 2'sinin ise yarı başkanlık ile yönetildiğini söyledi. Kamuoyunda sıkça gündeme getirilen ve başkanlık sistemi referandumda onaylanmazsa ülkenin kaosa sürükleneceği yönündeki söylemlerin yalan olduğunu ifade eden Öztrak, "Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Cumhurbaşkanı kendi işini meclis de kendi işini yapar herkes özüne döner" dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10