Öztrak: Millet 16 Nisan'da rüştünü ispatlayacak

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak  dün saat 15.30'da Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazetemiz  imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş ve gazete çalışanlarıyla bir araya geldi.

Çerkezköy 7.04.2017 23:30:00 0
Öztrak: Millet 16 Nisan

Gazeteci Şaban Kardeş’le bir araya gelerek, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak referandum ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öztrak, Aziz Türk Milleti’nin bir kez daha rüştünü ispatlayıp, referandumda oyunu ‘hayır’ yönünde kullanarak bu yanlış gidişata ‘dur’ diyeceğini belirtti.

 

‘’MİLLET YİNE RÜŞTÜNÜ İSPATLAYACAK’’

 

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Çerkezköy Haber Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Daha önceki yıllarda da (1919, 1946), rüştünü ispat eden Türk Milleti’nin 16 Nisan’da da vereceği oylarla rüştünü bir kez daha ispatlayacağını ve Cumhuriyetimizi sonuna kadar koruyacağını düşünüyorum” dedi. Olası bir ‘evet’ durumunda ülkenin batağa sürükleneceğini ve bu Ortadoğu tipi yönetim şeklinin Türkiye’nin gelişimini engelleyeceğini dile getiren Öztrak, ‘’1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde rüştünü ispatlayarak bağımsızlığın gücünü sonuna kadar savunan Türk Milleti vardı. Yine 1946 yılında da Aziz Milletimiz çok partili hayata geçerek rüştünü bir kez daha ispatladı. Ben düşünüyorum ki! Yine 16 Nisan’da milletimiz, Anayasayı, meclisi, parlamenter sistemi sonuna kadar koruyacak ve rüştünü bir kez daha ispatlayacak’’ şeklinde konuşan Öztrak, milletimizi bağımsızlık için ‘hayır’ demeye davet etti.

 

‘’ADİL OLMAYAN BİR ORTAMDA SEÇİME GİDİYORUZ’’

 

OHAL sürecinde seçime gidildiğinin altını çizen Faik Öztrak, İktidar hükümeti baskılarının seçim sonucunu etkilememesi ümidiyle hareket ettiklerini vurguladı. Öztrak,  “Ağustos 2014 yılından beri zaten tek başına karar alan bir hükümet var başımızda. Ve bunlar çeşitli baskılarla, patlayan bombalar, kontrolsüz şiddet gibi kirli oyunlarıyla zaten istediklerini yapabiliyorlar. Ülkemizdeki insanlar 2014 yılından beri neler olduğunun farkında. Başkanlık sistemini pratik olarak öğrenen halkımız bu işin daha fazla ilerlemesine engel olmak için ‘hayır’ diyeceği ümidiyle seçime gidiyoruz. OHAL var, polis şiddeti var, Suriye sorunu var, diğer ülkelerle diplomatik sorunlarımız var, ekonomi zaten aldı başını gidiyor. Tüm bunların bir araya biriktiği bir Türkiye Cumhuriyeti’nde seçime gitmek yanlış ve iktidar tarafından halkımız korkutuluyor. Bize düşen bu adil olmayan seçimde sandıklarımıza sahip çıkmak. Ve dört bir koldan hareket ederek milletimizi bu vahim durumun nasıl çarpıcı sonuçlar doğurabileceğini göstermek olacaktır’’ diye konuştu.

 

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE CUMHURBAŞKANLARI TARAFSIZDIR BİZDE ÖYLE Mİ?

 

16 Nisan referandumunda halk oylamasına sunulacak bu sistemin Türkiye’yi tamamen zarara uğratacağını da dile getiren Öztrak, ‘’Bu sistemle adalet hükmü yok sayılıyor. Cumhurbaşkanı medya aracılığıyla pek çok ülkede uygulanan Başkanlık Sitemini gösteriyor. Fakat gösterdiği ülkelerde Cumhurbaşkanı tamamen tarafsız ve tek başına karar alma yetkisine sahip değil. İsveç’te Fransa’da ABD’de uygulanan başkanlık sistemlerinde dahi Başkan tek başına karar alamıyorken, değiştirdiği Anayasa’da savaş kararı bile alabiliyor. Ve Cumhurbaşkanları tamamen tarafsız, yani herhangi bir parti üyesi değil. Tabii burada en büyük sorun Cumhurbaşkanını seçen milletimizde değil, seçilende. İpleri koparıp tamamen kendisinin olduğu bir hükümet şekli ile parlamenter sistemini tamamen ortadan kaldırıyor. Getirilmesi gündemde olan ve 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak bu sistem, TBMM’nin önüne koyulduğundan beri tamamen geri kalmış ülkelere dönen bir Türkiye Cumhuriyeti var. Türkiye’de şuanda 2017 yılı tamamen kayıp yıl. Geçtiğimiz 2016 yılında da işsizlerimiz arttı, emeklilerimiz gerekli zammını alamadı, Türkiye’nin geliri düştü. Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı’nın fiili Başkanlık dediğinden beri düşüşte olan bir Türkiye var önümüzde. İnşallah 16 Nisan’da yapılacak referandumda gerekli ‘hayır’lı kararı alacağız ve tekrar yükselişe geçeceğiz. Hedefimiz tekrar eski günlerimize geri dönmek’’ şeklinde ifade etti.

 

‘’EĞER BOĞANIN İPİNİ ÇÖZERSENİZ, VEBALİNİ ÖDEYEMEZSİNİZ’’

 

Başkanlık sistemine ve FETÖ’ye çiftçi – boğa benzetmesi şeklinde bir açıklama yapan Faik Öztrak, “Bir çiftçi olduğunuzu düşünün. Ve bir azgın boğaya sahipsiniz. Bu boğanın ipini bağlamazsanız, kaçtığı zaman o bölgede yaşayan halka zarar vermeye başlar. Yıkar, yok eder, orayı onlara zindan eder. İşte denetimsiz bir Başkanlık sistemi ve devletin birçok üst makamına yerleştirilen bu FETÖ de bu boğaya benziyor. Tamamen denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde kurulan FETÖ sisteminin sonucu çok ağır oldu. İşte Başkanlık sistemi adı ile kurulan bu sistemde de tamamen kontrolsüz, denetimsiz bir sistem kurulacak. Siz böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında ‘aldatıldım’ derseniz millet bunu yemez. Ve sistem itibari ile oluşturulan bu kontrolsüz düzene artık milletimizin dur! deme zamanı geldi’’ dedi.

 

DİPNOT: TEKİRDAĞ CHP MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK, 9 NİSAN PAZAR GÜNÜ RADYO HABER VE THABER ORTAK YAYININDA CANLI YAYIN KONUĞUMUZ OLACAK.

 

Haber / Seyit Süren - Şaban Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10