Çerkezköylü Kuşçular Büyük Trakya Kuş festivaline hazırlanıyor

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Üyeleri, 14 Mayıs Pazar günü Tekirdağ'da gerçekleşecek olan 1. Büyük Trakya Kuş Festivali'ne hazırlanıyor. Festivale yaklaşık 8 bin kuşcunun 16-20 bin

Çerkezköy 9.04.2017 19:56:00 0
Çerkezköylü Kuşçular Büyük Trakya Kuş festivaline hazırlanıyor

İLK KEZ BÖYLE BÜYÜK BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞECEK

 

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nin Kuş Yetiştiricileri Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erişken, Trakya bölgesinde bu yıl ilk kez büyük bir kuş festivali organizasyonun Tekirdağ’da 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti. Erişken: “Trakya bölgemizde Çorlu, Tekirdağ, Uzunköprü gibi birçok  mekanda çeşitli tarihlerde kuş festivalleri, yılın belirli aylarında düzenleniyor. Ancak, bu yıl Tekirdağ’daki iki derneğimizin birlik  ve beraberlik içinde aldıkları karar ile, bu yıl Trakya bölgemizde ilk kez çok daha geniş katılımlı bir şekilde festival düzenlenecek. 14 Mayıs Tarihinde Tekirdağ sahil dolgu alanında gerçekleşecek olan güvercin ve süs hayvanları Büyük Trakya Kuş Festivali’nin gerçekleşmesine vesile olan Serkan Altıntop ve Azim Akgümer’e Çerkezköy ve bölge kuşcuları olarak çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Trakya’mızın bu gibi güzel ve geniş katılımlı bir organizasyona ihtiyacı vardı ve temennimiz bu Güvercin ve Süs hayvanları Büyük Trakya Kuş Festivali’nin geleneksel olarak her yıl ayni tarihlerde devam etmesidir” şeklinde konuştu.

 

FESTİVAL HAZIRLIKLARIMIZ TÜM HIZLA DEVAM EDİYOR

 

Tekirdağ’da  14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Güvercin ve Süs Hayvanları Festivali’ne çerkezköylü kuşcular olarak hazırlıklarının devam ettiğini de belirten Erişken; “Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği olarak 15 yılı aşkın bir süredir her hafta sonu, derneğimizde Kuş pazarı kurulmakta ve bu pazarda kuş üreticilerimizin ürettiği çeşitli türdeki kuşlar  meraklılarına ve evde kuş üretmek isteyenlere satışını yapmaktadır. Ayrıca festivale katılacak kuş türleri de bu pazarda sergilenmektedir. Çerkezköylü kuşcular olarak 14 Mayıs’ta Tekirdağ’daki festivalde yaklaşık 50 dernek üyemizle birlikte  150 kuşla katılım sağlayacağız” diye konuştu.

 

YAPILACAK YARIŞMALARDA DERECE BEKLİYORUZ

 

Erişken, festival kapsamında yapılacak olan yarışmalarda Çerkezköylü kuşcular olarak derece beklediklerini de ifade ederek; “Tekirdağ’da gerçekleşecek olan Güvercin ve Süs hayvanları Büyük Trakya Festivali’nde kuş satışının yanı sıra düzenlenecek olan Trakya Taklası yarışmasında çerkezköylü kuşcular olarak iddialıyız ve bu yarışmada katılacağımız kuşlarla ilk üçte olmak üzere yarışmanın diğer kategorilerinde de derece alacağımıza inanıyoruz ve festivale bu nedenle çok iyi şekilde hazırlanıyoruz. Tahminimize göre festivale yaklaşık 8 bine yakın kuşcunun 16 ile 20 bin dolayında çeşitli türde kuşlarla katılım sağlayacak”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10