Yağan Yağmur çiftçimize yaradı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, birkaç gün önce yağan yağmur'un Çerkezköy ve bölge çiftçisine ilaç gibi geldiğini söyledi. 

Çerkezköy 9.04.2017 19:57:00 0
 Yağan Yağmur çiftçimize yaradı

YAĞMUR İLAÇ GİBİ GELDİ

 

Çiftçilerin çoğunun  buğday ekimini tamamladığını da ifade eden  Başkan Hasan Toprak: “Ekimlerin tamamlanmasının ardından yağan yağmur  ekili alanlara çok iyi geldi tam anlamıyla çiftçimize  ilaç gibi geldi. Bu yıl çiftçiler olarak üretimin yanı sıra verilecek fiyatında çiftçilerimizi tatmin edecek şekilde olmasını arzu ediyoruz. Özellikle, Nisan ayı bahar ayı olmasının yanında yağmur ayıdır. Bu ay yağacak yeterli yağışlar çiftçimizi uzun süre rahatlatacaktır bu nedenle Nisan ayı yağmurları çiftçimiz için çok önemlidir. İnşallah bu yıl çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda üretim elde edilmesini ümit ediyoruz” dedi.

 

ÇİFTÇİMİZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI

 

Çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması gerektiğini de belirten Hasan Toprak: “Çiftçimizin  her yıl girdi maliyetleri fazlalaşıyor. Çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi konusunda da her zaman söz veriliyor, ancak verilen sözler yerine getirilmiyor ve  her zaman çiftçimiz  alın teriyle, büyük zorluklarla ürettiği ürünlerin ücretini almaları gerekiyor. Alamadıkları içinde borçtan kurtulamıyor. Çoğu çiftçimiz boğaz tokluğuna kimisi ise sırf borçlarına çalışıyor. Çiftçilerimiz  bu ülkenin bel kemiği, yiyecek kaynağıdır. Bu nedenle çiftçilerimizin sorunları ve beklentilerinin giderilmeli ve alın terinin hakkını her zaman almalıdır” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10