"Evet dersen Bilal oğlan, hayır dersen senin oğlan"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce  'Hayır" mitingleri kapsamında Çerkezköy'de on binlere yakın vatandaşa seslendi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde konuşan

Çerkezköy 13.04.2017 18:44:00 0
 

BİNLERCE ÇERKEZKÖYLÜYE SESLENDİ

 

Miting öncesi 12 Belediye Başkanı, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Faik Öztrak tek tek sahneye davet edilip binlerce kalabalığı selamladılar. 16 Nisan’ın bir parti meselesi olmadığını dile getiren Muharrem İnce; ‘’ 16 Nisanda vereceğimiz oylar Ak Parti için değil, CHP için değil, Türkiye için. Burada vereceğimiz oylar bizim kim tarafından değil, nasıl yönetileceğimize karar vermek için yapılan bir referandum. Geçenlerde Ak Partili bir Belediye Başkanı ‘hayır diyenler şerefsizdir’ demiş ve ‘hayır diyen Belediye çalışanlarını işten atarım’ açıklamasında bulunmuş. Daha önceden de Cumhurbaşkanı ve Başbakan birlikte yürüttüğü çalışmalarda ‘Hayır diyenler teröristtir’ imasında bulunmuştu. Ve burada miting yapan bizlere parmağını göstererek, bizi işaret etti. Fakat, farkında değil, diğer üç parmak kendini gösteriyordu’’ dedi.

 

‘’BU ANAYASA DA İŞÇİ YOK, EMEKLİ YOK, TEK ADAM VAR’’

 

Mevcut Anayasada yer alan sistem değişikliğine dikkat çeken İnce;’’ Pazar günü nihayete ermeye ve ‘Hayırlı’ günlerin başlangıcını göreceğiz. Bu Anayasa da yer alan değişiklikte sadece Tek Adam hükümeti var. İstediğini hiçbir denetim mekanizması olmadan yapmak istediği için bu değişikliği istiyor. Sen sanıyor musun bu Anayasada senin hakların var olacak? İş artık ayağa düştü. Meydanlara gelip anayasa konuşmuyorlar 1. madde 2. madde 3. madde şu diyen yok! Ben bu anayasa paketini 50-60 kere 100 kere okudum. Bunun içinde emekliye, öğrenciye, ev kadınına, ekonomi var mı, terörle mücadeleye bir şey var mı? Hiçbir şey yok. Sana bana yok. Tek bir kişiye ayarlanmış. Bir kişiye hazırlanmış sistem bu. Terörle mücadele yok ama şehitler son bulacakmış. Bu 18 maddenin iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 maddeler 2019 da yürürlüğe girecek. Yani devletin bekası diyorlardı ya o Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, demek ki Devlet Bahçeli'nin bekasıymış, onun koltuğuymuş demek ki! Bu Anayasa da işçi yok, öğrenci yok, emekli yok, esnaf yok, terörle mücadele yok. Bu yüzden ben bu anayasaya hayır diyorum’’ dedi.

 

‘’SEN BEYGİRİN ÜSTÜNE ÇIKAMADIN’’

 

Cumhurbaşkanının mitinglerde yaptığı konuşmaları eleştirerek Recep Tayyip Erdoğan’ın attan düşme meselesine atıfta bulunan İnce; "Bir tartışma var bugünlerde. Sayın cumhurbaşkanı soruyor 15 Temmuz gecesi neredeydin? O tankın üstüne niye çıkmadın diyor. Öncelikle biz darbeye her zaman karşı duruşumuzu sürekli gündeme getirdik. Sen tanka çıkmıyor diye bu milleti sorgulayamazsın! Vatan haini diyemezsin! Sen bırak tankı, sen bir beygirin üstüne çıkamadın. Beygirin üzerine çıkamayan tankın üzerine niye çıkamadın diye soru soramaz. İlla böyle bir soru soracaksan Başbakan Binali Yıldırım'a sor, 15 Temmuz gecesi hangi tünelde saklanmış. Melih Gökçek’e sor. 15 Temmuz gecesi hangi gecekonduya sığınmış. " dedi.

 

HAKKIMI HARAM EDİYORUM SİZ DE EDİYOR MUSUNUZ?

 

Devlete ait medya kanalı olan TRT’de yayın haklarının hep AKP üzerinden yapılmasını da eleştiren İnce; "Devletin parasını kullanıyorsun kendi menfaatin için, devletin uçaklarını kullanıyorsun, devletin örtülü ödeneğini hep kendi amaçların uğrunda kullandın, bir de devletin TRT'sini kullanıyorsun. Benim TRT’de her ay ödediğim vergi var. Ama TRT’de 7/24 senin propagandan mevcut. TRT de hayır diyenler yok, hep evet diyenler var. Ben hakkımı haram ediyorum siz de ediyor musunuz?

 

‘Allah için evet' demiş. Bir de dini siyasete alet ediyorlar. Allah'ın siyasetle ne işi olabilir. Biz anayasa, siyaset konuşuyoruz. Ey Diyanet senin şu Recep Tayyip Erdoğan'a bir fetvan yok mu? Bu milletin vergileriyle propaganda yapamazsın, devletin uçağıyla gezip evet propagandası yapamazsın diyecek bir diyanet yok mu? Ey Diyanet İşleri Başkanlığı, ey Mehmet Görmez gör bunu. Korkuyor mu acaba Erdoğan'dan. Bir taraftan Allah korkusu, bir taraftan Tayyip Erdoğan korkusu seç bakalım Mehmet Görmez hangisinden fazla korkuyorsun." şeklinde konuştu.

 

‘’EVET DERSEN TEK ADAMIN TAHTI HAYIR DERSEN BU MİLLETİN BAHTI GÜLECEK’’

 

16 Nisan’da değişimin halk oylamasına sunulacağı Anayasa ile ilgili tüm maddeleri detayları ile anlatan Muharrem İnce;’’Ben bu 18 maddeyi 100 kere okudum. Bana özetler misin bu anayasayı diyorlar? Açıklarım tabi. Çok basit ‘evet dersem Bilal Oğlan, hayır dersem senin oğlan kazanacak. ‘evet dersen tek adamın tahtı, hayır dersen bu milletin bahtı gülecek’ Meydanlarda gelirken gördüm. ‘Ezan için evet yazmış’ yani hayır çıktığında minarelerden klasik müzik mi dinleyeceğiz. Günde 5 vakit bu meydanlarda ezan okunuyorsa, Aziz şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.

 

‘’ONU DA BİLMİYOR CAHİL’’

 

AKP seçim kampanyalarını din üzerinden yürüttüğünü dile getiren İnce; ‘’Yolda afiş gördüm. ‘Tek bayrak için evet yazmış’ hayır çıkarsa çift bayrak mı olacak? ‘Allah için evet yazmışlar’ Allah evet deyinde demez, hayır deyinde demez. Ama Allah çalmayın çalmayın der. Balıkesir’de gördüm. Göklerden gelen bir karar varmış. Ne kadar ilkel bir İslam inancı. Onu da bilmiyor cahil. Allah sadece göklerde değil. Sağımızda, solumuzda, burada, her yerde. Bunların aklı sadece bir yerde. Haram helal ver Allahım, garip kulum yer Allahım. Akılları onlara çalışıyor. O kadar ileri gitti ki dün Peygambere benzetiyor kendini. Peygamber mağarada müşriklerden saklanıyor. Örümcekler ağ örüyor. Hepimiz biliriz bu meseleyi. Bir mağaranın adını yanlış söylüyor. İmam Hatip bitirmiş. Uçağa bakmışlar ben uçakta yoktum diyor. Uçak nerde mağara nerede. Yahu sen kendini peygamberle mi kıyaslıyorsun. Biz burada din iman karşılaştırmaya gelmedik’’ dedi.

 

‘’ZENGİNİN OĞLU MİLLETVEKİLİ OLACAK FAKİRİN OĞLU EL-BAB’DA ŞEHİT OLACAK’’

 

İnce “Bunlar siyasetin işi değil biz buraya hukuk, politika, siyaset konuşmaya geldik. Bir de müjdem var sizlere Ali Amca senin 18 yaşındaki oğlun milletvekili olacakmış. Böyle mi zannediyorsunuz? Böyle bir kandırmaca olabilir mi? Her sene 1 milyon 200 bin genç 18 yaşına basıyor. Bunların içinde 2 3 tane çocuğu milletvekili yapacaklar. Zenginin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak, dokunulmaz olacak, 20 bin lira maaş alacak, askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu El-Bab’da şehit olacak. Hayır buna hayır!

 

Evet derseniz milletvekili sayısı artacak. Türkiye’nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 550 ABD’nin nüfusu 300 milyon Milletvekili 535, enayi miyiz biz? Milletvekili sayısını 600 yapacak. Bir de Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar dışarıdan atanacak. Bir de onların sayısı. Etti mi sana 650. 400 trilyon milletvekillerine vereceğiz. Ben bir Milletvekili olarak, Babası kamyon şoförü olan birisi olarak 400 trilyon parayı milletvekillerine vermeyeceğim kardeşim. ‘Hayır’ diyorum hayır. Cumhurbaşkanı olmak için 40 yaşını geçmiş olmak lazım. Bir de aslanlar gibi diplomalı olman lazım. Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak için, ilkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmak lazım. Yani 18 yaşında ilkokul mezunu birisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilecek. Sayısı 3’ü geçmez diyor cumhurbaşkanı. İnanma! İnanma! yazalım dedik o zaman oraya yazmadılar. 2’mi 999’mu belli değil. Cumhurbaşkanı hastalandı, öldü. Cumhurbaşkanı yurtdışına gitti. 18 yaşında ilkokul mezunu bir yardımcı gelip bu ülkeyi yönetebilir. Bu ülkenin felaketi olur. Bu ülkede Cumhurbaşkanı yardımcılığı, atamayla gelen kişi milletvekilinin üzerinde olacak. Canı kimi isterse onu yardımcı yapacak.

 

‘’EFENDİ OLSA VAY HALİMİZE’’

 

Ben sizin efendiniz değilim hizmetkarınızım diyor. Nasıl hizmetkarsa 1200 odalı sarayı var, zırhlı mercedesleri var 10 tane uçağı var, 3000 tane koruması var damadı bakan sekreteri il müdürü, şoförü milletvekili. Nasıl hizmetkarsa ya efendi olsa vay halimize bizim! Evet derseniz Anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12 sini Cumhurbaşkanı atayacak, Evet derseniz eyalet yapma yetkisi vereceksiniz evet derseniz şu binayı kamulaştırıyorum diyecek. hakkınızı da arayamayacaksınız. Sordum bir AKP’liye vekilim siz CHP’lisiniz korkuyorsunuz” dedi.

 

“3.5 MİLYON SURİYELİ VAR”

 

İnce “ Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında TRT’yi anayasal tarafsızlığa uymadıkları, anayasayı çiğnedikleri için yargılandıklarında TRT’den onları naklen yayınlayacağız. Pazar günü yerel medyayı seçim kurullarına almayacaklar. Anadolu Ajansından açıklama yapacaklar. Evet’in yüksek çıktığı sandıkları girecekler. O sandıklarda yüzde 70 Evet çıkıyor diye haber yapacaklar. Bu haberi yaparken, hayırcıların moralini bozacaklar ve Hayır’cıların sandıkları bırakmasını düşünecekler. Daha sonra ise oyları çalacaklar. Anadolu Ajansının ilk geçtiği oranlara itibar etmeyiniz. Referandum öncesi çakma kahramanlık yapabilirler. Kandil’e bayrak dikebilirler ve bir mağduriyet yaratabilirler. Bunlara hazırlıklı olun. AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Neye oy verdiğinizin farkında mısınız? Evet derseniz bir gecede 3.5 milyon Suriyeli vatandaş olabilir. Bugüne kadar Suriyelilere ülke olarak 30 milyar dolar harcadık. Ülkemizde yaşayan 18-45 yaş aralığında ki 500 bin Suriyeli ülkesi için savaşacak kişilerdir. Onlar benim ülkemde gezecek benim evlatlarım Elbab’da şehit olacak” diye konuştu.

 

“ONU BABANIN PARASI İLE Mİ YAPTIN”

 

Başbakan Binali Yıldırım’a seslenen İnce “ Başbakan Binali Yıldırım evimizin neşesidir. 45 gündür otobüslerde özellikle uzun yolculuklarda yorgun düştüğüm zaman Binali Yıldırım’ın videolarını izliyorum. Evet verirseniz Başbakanlık ortadan kalkacak ve Binali Yıldırım olmayacak. Meydan meydan gezip beni yok edin diyor. Üçüncü köprüyü yaptık diyor. Birinci köprüyü 45 yıl önce Demirel yaptı. O kadar dolarlar ayakkabı kutusuna sığmaz, artanlarla tabi ki köprü yapacaksın. Yalan rüzgarının içinde gidip geliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ben tarafsızım, bu yaptığımız köprüden kimin geçip geçmeyeceğine karışmıyorum diyor. Onu babanın parası ile mi yaptın ki kimin geçip geçmeyeceğine karar veriyorsun. O köprüleri milletin parası ile yaptın. Erdoğan torununa kuran öğretiyor. Çocukluğum aklıma geldi. Rahmetli dedemde bana öyle öğretmişti ama benim dedem benimle fotoğraf çektirip gazetelere göndermedi. Torununa kuran öğreten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan keşke Egemen Bağış’a da Bakara suresini öğretseydi” dedi.

 

“AÇIK OY KULLANLARIN HEPSİ FETÖCÜDÜR”

 

İnce “ Fetö’cü hakim, savcı, öğretmen, hemşire, baklavacı, davulcu ve zurnacı var. Ama fetöcü bir tane milletvekili yok. Anayasa değişikliği için oy kullandık. Milletvekili olarak ben gizli oy kullandım. Bazılara ise AK Parti yönetimine yaranmak için açık oy kullandılar. Bunların abdestinden şüphesi var. Bu açık oyu kullananların hepsi fetöcüdür. Koca Türkiye’nin tapusunu tek kişiye neden veriyorsunuz. Tek başına Türkiye’yi bir kişiye teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan devleti istiyor. Oslo’da, Habur’da yanıldılar. 2010 Referandumunda ‘Evet’ deyin hukukun üstünlüğü gelecek dediler.2010 yılında yargı Fetönün eline geçtiği için 15 Temmuz’da meclise bomba yağdırdılar. Fetöyü kendilerinden kenara atmaya çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

 

“BEYGİRDEN DÜŞTÜĞÜ İÇİN GAZİLİK VEREBİLİRİZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Gazilik’ unvanının verilmesi düşünüldüğünü kaydeden İnce “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu yetki Sakarya Meydan muharebesinden sonra verildi. Fetöcüleri hakim savcı yaptığı için Fetöcülere hizmetlerinden dolayı madalya verilsin. Savaş kazanmadığına göre beygirden düştüğü için gazilik verebiliriz. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğiti kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

 

Haber / Faik Onur KAYA - Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10