Toprak: Bahçe bakımı ve çiçek ekiminin tam zamanı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak Nisan Ayı'nın bahçe bakımı ve çiçek ekimi için tam zamanı olduğunu belirtti. Bahçelere çimlemenin bu ay içinde yapılmasının gerektiğini b

Çerkezköy 13.04.2017 21:32:00 0
Toprak: Bahçe bakımı ve çiçek ekiminin tam zamanı

NİSAN BAHÇE BAKIMI VE ÇİÇEK EKME AYI

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Özellikle Nisan ayı itibariyle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bahçe bakımlarının yapılması gereken bir aydır. Aynı zamanda da mevsimlik çiçeklerinde ekilmesi gereken aydır. Bu ay da ekilen çiçekler kısa süre içinde boy göstermeye başlar. Havaların ısınmaya başladığı Bu ay içinde de bahçelerde uzayan ot ve zararlı bitkilerin temizlenerek bahçe bakımının yapılması gerekmektedir. Nisan ayı içinde evlerinin bahçesinde Çiçek yetiştirenler mevsimlikler çiçekler ekebilirler. Sümbül, lale ve nergis gibi çeşitli cinsteki mevsimlik çiçekler bu ay içinde rahatlıkla ekilebilir. Ayrıca bu ay içinde Manisa ve Girit laleleri, Hercai ve Çuhalar, Şakayık, Bellis, Zambak, Çan Çiçeği ve Unutma Beniler gibi çiçek cinsleri de Nisan ayında ekilebilen çiçeklerdir. Nisan ayı içinde önceki aylarda havaların soğuk olması nedeniyle ekilemeyen bakla gibi ve bezelye  domates gibi sebzelerde yazlık  ekimi yapılabilir” dedi.

 

ÇİÇEKLER BAHÇEYİ ŞENLENDİRİR

 

Toprak, bahçelere ekilen çiçeklerin bahçeleri şenlendirdiğini de belirterek; ‘’Bahçelere ekilen çiçekler bahçeleri şenlendirdiği gibi insana huzur da vermektedir. Ayni zamanda İnsanlar bahçelerinde çiçeklerin bakımı yaparken de kendini daha huzurlu hissettiği gibi yaşamına da daha sıkı bağlanırlar. Çünkü çiçek bakımı bir sevgi işidir. Ayrıca çeşitli yeşil çalı ve çitler de bu ayda budanır. Güller küllemeye karşı bu ay içinde mutlaka Fungisit ile ilaçlanmalıdır. Çiçeklerde yaprak bitleri görülürse mutlaka böcek   ilacı ile ilaçlanmalı.”diye konuştu.
 

TAVSİYELERDE BULUNDU
 

Hasan Toprak;“Nisan ayı itibariyle havalar ısındıkça çim ekimlerinin de yapılması gerekmektedir ve bu ay içinde toprak nemli olması nedeniyle çimler hızla büyümeye başlar.  Çimler büyüdükçe düzenli olarak biçilmeli ve gerektiğinde de sulanmalıdır. Ayrıca, çim ekili alanda çöp ve artıklar var ise esnek çim tırmığı ile güzelce çimlenmeli, zedelenmeden temizlenmeli. Bu arada çim gübresi de verilmeli. Ot ilacı verilecekse ilaç ve gübre karışımı granül bir ürün kullanmak daha  emniyetli olur. Bu işlem için havaların iyice ısınmasını beklemek gerekir. Mayıs gibi olabilir. İlaç yapmadan önce ve sonrasında çimler dörder gün kesinlikle biçilmemeli” diyerek bilgi verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10