Otizmli gencin büyük başarısı

Uluslar arası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasına katılan Mevlana Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Furkan Çelik, sevenlerinden destek bekliyor. Geçen senede katıldığı yarışmada 150 oyla birinciliği ka?

Çerkezköy 14.04.2017 23:22:00 0
Otizmli gencin büyük başarısı

MİNİ BİR KONSER VERDİ

 

Üç yaşında otizm tanısı konulan ve 5 yaşında konuşmaya başlayan yüzde 90 otizmli 14 yaşındaki Furkan Çelik, katıldığı Genç Yetenekler Müzik Yarışmasında sevenlerinden destek bekliyor. Mevlana Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Çelik, dün okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte okul öğretmenleri ve öğrencilerine mini bir konser verdi.

 

REPERTUARINDA 15 ŞARKI BULUNUYOR

 

Repertuarında 15 parça bulunan genç yetenek seslendirdiği şarkılarla büyük beğeni topladı. Furkan Çelik seslendirdiği şarkıların yanı sıra müzik aletlerinde ki başarısıyla da takdir topladı. Uluslar arası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasında oy kullanma işlemi 17 Mayıs tarihine kadar devam ederken, yetenekleriyle kendine hayran bırakan otizmli gence oy vermek isteyenlerin http://ugy-istanbul.com adresinden oy kullanabilecekleri ifade edildi.

 

DÖRT AYDIR YARIŞMA İÇİN HAZIRLANIYOR

 

2016 yılında da Uluslar arası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasına katılan Furkan Çelik’in 150 oy farkla birinciliği kaçırdığı öğrenildi. Öğretmeni Ceylan Aslan’ın desteğiyle şarkılarını seslendiren Çelik, yarışmaya ‘Okyanus’ isimli şarkıyla katıldı. Otizm farkındalık etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nde de sahne alan genç yetenek büyük beğeni toplarken, yaklaşık dört aydır yarışma için hazırlandığı öğrenildi.

 

BÖLGENİN GURUR KAYNAĞI OLDU

 

Uluslar arası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasına Tekirdağ bölgesinden sadece Mevlana Ortaokulu öğrencisi Furkan Çelik katıldığı ve bölgenin gururu olduğu ifade edildi. Yarışmanın ilk aşaması www.ugy-istanbul.com adresi üzerinden online katılım ile gerçekleşirken, Final Yarışması ve Ödül Töreni İstanbul Deniz Müzesinde 27-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10