Minikler haberin mutfağını gezdi

23 Nisan'ı içine alan hafta içinde kutlanan 'Dünya Kitap günü ve Kütüphaneler haftası' kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anaokulu öğrencileri haberin mutfağını görmek ve gazetenin nas

Çerkezköy 23.04.2017 19:41:00 0
Minikler haberin mutfağını gezdi

GAZETE BASIMI HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

 

Hacı Fahri Zümbül Anaokulu öğrencileri 23 Nisan’ı içine alan hafta içinde kutlanan ‘Dünya Kitap günü ve Kütüphaneler haftası’ kapsamında gazete yapımı ve basımı hakkında bilgiler aldılar. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere Çerkezköy Haber Gazetesi tesislerini ziyaret eden minik öğrenciler, bilmedikleri konular hakkında bilgilendirilmiş oldular.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

 

İlk olarak dün saat 10.00’da Yasin Arslan, Deniz Çağla Coşkun, Deniz Bulut ve Perihan Özdemir nezaretinde gazetemizi ziyaret eden 3-5 yaş arası minik öğrenciler haber merkezi, radyo bölümü ve matbaa kısmını gezerek sordukları şaşırtıcı sorularla gazete basımında geçen süreç hakkında bilgi aldılar. Gazetemiz haber merkezinden Seyit Süren, gazetenin hazırlanmasında ki süreç hakkında minik öğrencilere aydınlatıcı bilgiler verirken, kendisine yöneltilen sorulara da tek tek cevap verdi.

 

HABER MERKEZİ VE MATBAA KISMINI GEZDİLER

 

Öğleden sonra da İyilik hikayesi 4 yaş sınıfı öğretmeni Neşe Ayben, Kardeşlik Treni 5 yaş sınıfı öğretmeni Sevcan Kesici ve Sevgi Balonu 3 yaş sınıfı öğretmeni Hayriye Aslan nezaretinde gazetemizi ziyaret eden minik öğrenciler Dünya Kitap Günü dolayısıyla bir kitap ya da basılı yayın organının nasıl oluştuğu, hazırlanış, basım ve pazarlama alanlarına varana kadar bilgilendirildi. Gazeteci Seyit Süren ve matbaa ustasının rehberliğinde haber merkezi ve matbaa kısmını gezen öğrenciler zaman zaman merak ettikleri konular hakkında bir hayli ilginç sorular yönelterek meraklarını gidermek istediler.

 

BİLGİLERİ CAN KULAĞIYLA DİNLEDİLER

 

Kitabın yararlarının anlaşılması ve kütüphane bilincinin çocuklarda oluşturulması amacıyla düzenlenen ziyarette ise öğretmenler bir yandan çocuklara “Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Kitaplar sevgili dostlarımızdır. Kitaplıklar, kütüphaneler kitapların bir arada bulunduğu yerlerdir” ifadeleriyle sözlü anlatımları görsellikle zenginleştirerek çocuklar için unutulmaz bir anı ve bilgi birikimi oluşmasını sağladılar. Minik öğrenciler kendilerine aktarılan bilgileri can kulağıyla dinlerken kendilerine ziyaret sonrası Çerkezköy Haber gazetesi hediye edilerek, mutlu bir şekilde okullarına döndüler. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10