Kapaklı Havzalılar Derneği'nde sır perdesi aralanıyor  

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Zalif Çavdar olayı ile ilgili gündeme gelen Dernek Kurucu Başkanı Bayram Dağlı açıklamalarda bulundu.

Kapaklı 24.04.2017 19:21:00 0
Kapaklı Havzalılar Derneği

BU HADİSENİN ACİLEN DÜZELTİLMESİ GEREKİR

 

Bayram Dağlı yaşanan hadisenin son derece üzüntü verici olduğunu belirtti. Açıklamalarında Dernek adına kötü durumlar meydana geldiğini de dile getiren Dağlı; ‘’Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde benimde kurucu başkanı olduğum Kapaklı Samsun Havzalılar Derneğimizde bizimde tasvip etmediğimiz talihsiz bir olay yaşandı. Bundan ötürü derneğimiz ve bölgemizle ilgili bir takım söylenti ve bilgi kirliliği oluştu. Bunlara açıklık getirmek için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum’’ dedi.

 

MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERDİM

 

Bayram Dağlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemşerilerimizin isteği doğrultusunda dernek kurma çalışmaları başlattığımız dönemlerde dernek kurulmasına karşı çıkanlar ne hikmetse dernek kurulduktan sonra derneğimizin yapmış olduğu etkinliklerden de rahatsız olmuşlar, bırakın maddi, manevi desteği kendi hemşerilerini küçümseyerek “Bizi işçilerle aynı seviyeye koymayın” diyecek kadar küçülmüşlerdir. Aynı kişiler dernekte kaos yaratmak için dernek başkanı olduğum dönemde birilerine maddi manevi sözler vererek şahsıma karşıda yönlendirmede bulunmuşlardır. “Keser döner sap döner, Gün gelir hesap döner”  sözü tecelli etmiştir. Çünkü dernek başkanının vurulmasında şahsımda mağdur sıfatıyla emniyete çağrıldım. Olayı gerçekleştiren İ.Y. vermiş olduğu ifadede “Dernek Başkanı Z.Ç. kardeşi K.Ç. tarafından B.D.’yi tehdit edip dernekten uzaklaştırmak için bir miktar para ve dernek lokali işletmeciliğini verme sözü verildi. Sözlerini yerine getirmedikleri için bu olayı gerçekleştirdim.” Demiştir. Bir toplumu temsil eden dernek başkanı toparlayıcı olur, suça teşvik değil suçu engelleyici olur. Attığı her adımda STK temsilcisi olduğunu unutmaması ve başkanı olduğu toplumun onurunu ve gururunu rencide edecek hareketlerden uzak durması gerekir. Ama nerede? Çünkü bu insanlar dedikodu yaparak, insanları birbirine düşürmekten zevk alıyor, mutluluk duyuyor. Sonrada bir şey yokmuş gibi gelip masum rolü oynuyor. Dernekte dedikodu olmamalı ve böyle söylentilere de yer verilmemeli, bunlar hoş şeyler değil. Burada birlik ve beraberlik pekiştirilmeli.”ifadelerini kullandı.

 

DERNEKTE İŞLER İYİ GİTMİYOR

 

Dağlı, Kurucusu olduğu dernekte yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğunu da belirterek, “Kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde en büyük rolü ben oynamama rağmen şu anda derneğin başında bulunan yöneticilerimiz dernek adı altında, koltuk sevdasına takılıp dernekte istediği gibi at koşturuyor, keyfi uygulamalar ile kendi istediğini üye yapıyor. Bizim getirdiğimiz üyeleri ise kabul etmiyor. Hep bir bahane üreterek, bir şekilde bu işten sıyrılıyor. Ben kuruculuğunu yaptığım dernek adına yaşanan hadiseden son derece üzüntü duyuyorum. Ve bu olayın acilen düzeltilmesi için yönetimi istifaya davet ediyorum’’ dedi.

 

DERNEK BAŞKAN ADAYININ ÜYELERİNİ KABUL ETMİYOR

 

Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği’ne Başkan Adayı olarak çıkan Kutman Arlı ise; ‘’Ben kendi adıma üye topladım tam 45 kişi. Fakat benim getirdiğim üyeleri kabul etmedi. Üye alımı donduruldu bahanesi üreterek sürekli erteledi. Ama iş kendi tarafına döndüğünde, bütün akrabalarını, tanıdıklarını teker teker üye yaptı. Madem üye alımı donduruldu, kendine niye üye getiriyorsun? Seçim tarihini kendi kafasına göre belirliyor. 15 gün öncesinden bilgi vermesi gerekirken, bir bakıyoruz seçim olmuş bitmiş. Bütün bunlar, Havzalılar Derneğimizi yaraladı. Bu yarayı temizlemek için Başkanlığa adaylığımı koymuş bulunmaktayım. Kendi koltuğunu emin ellerde görenler, sonsuza dek orada yaşayamayacaklar. Orası dernek değil de kendi özel iş yeri gibi yönetmeye çalışmasına da tepkiler çok olmasına rağmen hiç kimsenin sesine kulak vermemesi de hoş karşılanmıyor. Şu anda benim başkan olmamı dernek üyelerinin yüzde doksanı istiyor ve de beni destekliyorlar. Benim ve ekibimin hiç kimseye karşı bir şekilde art niyeti yok. Biz kavgacıda değiliz. Biz birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekten yanayız ve ayni zamanda derneğimizin aktif hale getirerek sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak derneğimize ivme kazandırmak istiyoruz. Aday olmamı engellemelerine de bir anlam veremiyorum.’’ dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10