Bu manzara bu isme yakışıyor mu?

2011 yılında dönemin Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından Kızılpınar'a yaptırılan Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu parkı, bugünler de içler acısı durumuyla vatandaşı çileden Ã?

Çerkezköy 24.04.2017 19:30:00 0
Bu manzara bu isme yakışıyor mu?

BAKIMSIZLIK VE İLGİSİZLİKTEN DOLAYI İÇLER ACISI DURUMDA

 

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından yaptırılan ve 25 Mayıs 2011 tarihinde geniş bir katılımla açılışı gerçekleştirilen Muhsin Yazıcıoğlu parkı 6 yılda kaderine terk edilmekle beraber yeşil alan üzerine konutların yapılarak parkın küçültülmesi de mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 7. Sokak ve 8. Sokak üzerinde vatandaşın hizmetine açılan park, o günden bu yana bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı içler acısı bir hal almış durumda.

 

SEVENLERİNİ ÜZDÜĞÜ GİBİ İSYAN ETTİRİYOR

 

Bir yandan mahallelinin parka olan ihtiyacı bir yandan da parkın içinde bulunduğu durum ve taşıdığı isim sevenlerini üzdüğü gibi isyan ettirmeye devam ediyor. 7.sokak ile 8.sokak üzerinde altı sene önce hizmete açılan parktan eser kalmazken, yeşil alan üzerine ne gibi bir değişiklik yapılarak konut izni verildiği ise merak konusu oldu. Parktan geriye küçük bir alan kalırken, çocuklar park üzerinde bulunan eskimiş ve kırılmış spor aletlerinde oynamaya çalışmaları da büyük tepkiye neden oluyor.

 

PARK GİRİŞİ Mİ SİTE GİRİŞİ Mİ?

 

Parkın durumu içler acısı bir hal almışken, sözde park girişinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu isimli tabela ile park girişimi yoksa site girişimi olduğu akıllarda ki sorulara cevap bekliyor. Diğer yandan sitelerin park alanı üzerine nasıl konulduğu tıpkı Şehit Lider Yazıcıoğlu’nun kazası gibi merak konusu oldu. Kimin yerini kim kime ne karşılığı vermiş olabilir. Çerkezköy’de parklar birer birer yeşerip çocuklar koşup oynarken, Kızılpınar’daki parkın ismi de görüntüsü de yürek yakıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10