Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda Mesleki Liselerde çeşitli dalların açılması kararı alındı.

Tekirdağ İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu dün, 2017 yılı 2. Olağan toplantısını Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirdi. Tek

Çerkezköy 25.04.2017 19:11:00 0
Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

TEKİRDAĞ’DA İL GENELİNDEKİ MESLEK LİSELERİNE YENİ MESLEK DALLARI AÇILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı ile ilgili basına bilgi veren Türk İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “ Toplantı Tekirdağ Valimiz Mehmet Ceylan Başkanlığında gerçekleşti. Vali Ceylan’ın açış konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ardından 2017 yılı ek yıllık işgücü eğitim planının görüşüldü. Eğitim Planı görüşmelerinde Tekirdağ il Merkezi ve İlçelerindeki Meslek Liseleri’nde Maden Teknolojileri alanı ve buna bağlı Madencilik dalı açılması, Gıda teknolojisi alanı ve buna bağlı Gıda kalite Kontrol dalı açılması, Metal Teknolojisi alanı ve buna bağlı Kaynakçılık dalı açılması, Endüstriyel Otomasyon alanı ve buna bağlı Mekatronik dalı açılması talepleri görüşüldü.

 

‘’BU BÖLÜMLERİN MESLEK LİSELERİNDE AÇILMASI ÇOK YARARLI OLACAK’’

 

Türk İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Özellikle İlimizin bir sanayi şehri olması dolayısıyla ilimizde sanayinin en ağırlıklı olan ilçeleri Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’da ki Teknik ve Meslek liselerinde toplantıda görüşülen ek bölümlerin açılması bu ilçelerimizdeki meslek liselerinde eğitim kalitesini yükseltecek. Ve daha da önemlisi bölgemizdeki sanayi kuruluşlarımızın kalifiye eleman istediği liselerimizden karşılanacaktır. Bu durum bahsettiğim gibi mevcut sanayi kuruluşlarındaki eleman sıkıntılarını da çözümlemesi bakımından çok yararlı olacaktır. Temennimiz toplantıda görüşülen kararların önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilmesidir. Bu vesile ile sanayi kentimiz canlanacak ve daha da büyüyecektir. Eğitim camiamıza ve Tekirdağ’ımıza ve Trakya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10