''Nisan yağmurları endişelerimizi ortadan kaldırdı''

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak;"Son günlerde etkili olan Nisan yağmurlarının ürüne bereket getirdiğini ve endişelerini de ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Çerkezköy 25.04.2017 19:14:00 0

NİSAN YAĞMURLARI BİZLERİ MEMNUN ETTİ

 

2017 tarım yılının yağış açısından Nisan ayında iyi başladığını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, önceki gün Tepe Emlak konutları yakınındaki buğday tarlalarında incelemeler yaptı. Son günlerde yağan yağışlardan mutluluk duyduklarını ifade eden Toprak; “ Nisan ayı ile birlikte yağan yağmurdan çiftçilerimiz memnun olduklarını ifade ediyor. Mevsim normallerinde seyreden yağışlar çiftçilerimizin ekili alanlarına çok iyi geldi. Altın değerinde bir yağış diyebiliriz. İnşallah Bir ay içinde yine böyle bir yağış yağarsa çok daha iyi olacak” dedi.

    

ENDİŞE EDECEK DURUM ORTADAN KALKTI

 

Yağışların ürün verimine de büyük katkı sağladığını belirten Hasan toprak. Çiftçiler olarak kış ayında en büyük beklentimiz kar ve yağmur ardından ekim tamamlandıktan sonra da yağışların olmasıdır. Bu yıl ekimlerin tamamlanmasın ardından başlayan Nisan yağmurlarının tam zamanında yağması çok iyi oldu ve bizim için bereket yağdı. İnşallah yağışlar bir ay içinde yine yağması durumunda mahsullerimiz verim bakımından çok iyi olur” dedi. Toprak Çerkezköy’de 80 bin dekar buğday ekili alanı olduğunu ve 55 bin dekar da ayçiçeği alanı bulunduğunu belirterek; “Nisan ayı itibariyle çiftçiler olarak beklediğimiz yağmur tam zamanında yağarak biz çiftçilerin imdadına yetişti. Eğer yağmasaydı ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının artacak olmasıyla çiftçiler olarak endişe duyacaktık. Ama yağışların tam zamanında yağması bizleri hem çok sevindirdi hem de endişelerimizi yok etti. Bu nedenle bu yıl beklentimiz yüksek olacak” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10