Mesleki yeterlilik seminerine yoğun ilgi

Mesleki Yeterlilik Daire Başkanı Mehmet Ordukaya'nın konuşmacı olduğu "Mesleki Yeterlilik Belgeleri" konulu seminer dün saat 14.00'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 27.04.2017 19:45:00 0
Mesleki yeterlilik seminerine yoğun ilgi

KONFERANS SALONU DOLDU TAŞTI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminere Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, MYK Sınav ve Bilgilendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, CASBEM Genel Müdürü Özber Çetin ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

 

18 AYDA 200 SINAV YAPILDI

 

Düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan CASBEM Genel Müdürü Özber Çetin, bölgenin en büyük sorununun işsizlikten ziyade mesleki yeterliliği olan kalifiye çalışan olduğunu ifade ederek, "İş kazalarının meydana gelmesi, herkesin ben bu işi yaparım modunda çalışması ve mesleki yeterliliği olmadan çalışması birtakım kayıpları meydana getirmiştir. 2 yıl önce yola çıktık ve 18 ayın sonunda 200 civarında sınav gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

 

BAŞARILI OLANLARA BELGE VERİLECEK

 

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen yaptığı konuşmasında, mesleki yeterlilik kanununa getirilen yönetmelikle mesleki yeterlilik zorunluluğu getirildiğini ifade etti. Yıl sonuna kadar açılacak olan sınavda başarılı olan adaylara belgeleri verileceğini dile getiren Esen,toplantının hayırlı olması yönünde temennilerde bulundu.

 

SORULAR YANITLANDI

 

MYK Sınav ve Bilgilendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya çalışma hayatında mesleki yeterliliğin önemine değinecekleri bir slayt izletti. Tanıtım filminin izletilmesinin ardından seminere katılan firma yetkililerinin yönelttiği sorular yanıtlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10