İşçilerin sorunlarının katlanarak büyüdüğü bir ortamda 1 Mayıs'a giriyoruz

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yazılı basın açıklaması yayınladı. Emre Köprülü yayınladığı açıklamada ; ''Türkiye?

Tekirdağ 30.04.2017 20:28:00 0
İşçilerin sorunlarının katlanarak büyüdüğü bir ortamda 1 Mayıs

AKP iktidarının iş başına geldiği günden beri uygulamaya koyduğu borçlanma ekonomisinin sonuna gelinmiştir, işsizlik her geçen gün artmaktadır. Yoksulluk çığ gibi büyümekte, toplumu her geçen gün yeni umutsuzluk dalgaları sarmakta, sosyal devlet adım adım yok olmaktadır. Bunun yanında iş bulma şansını yakalamış olanlar da güvencesiz ve kuralsız çalışmakta, sendikal haklardan yoksun, iş kazalarında can vermektedir.

 

‘’ÜLKEMİZDE TÜM İŞÇİLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLMALI’’

 

‘’Tüm bu olumsuz tabloya ek olarak AKP hükümeti, işçi haklarını gasp etme konusunda hız kesmeden uygulamalara devam etmekte, son olarak çalışma hayatının en hassas noktalarından biri olan ‘kıdem tazminatları’ konusunda iyi niyetli olmayan birtakım çalışmalar içine girmiştir. Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren bu hakkın, her ne sebeple olursa olsun gasp edilmeye çalışılmasını hiçbir işçimizin kabul etmemesi gerekmektedir. Kıdem tazminatı ülkemizdeki tüm emekçilerin kırmızı çizgisi olmalı, bu hakkın yitirilmesinin sonucunda oluşabilecek durum konusunda sendikalar, tüm örgütlerini bilinçlendirmeli ve bu konunun önemi tüm işçilerimize kavratılmalıdır’’

 

‘’EMEKÇİLERİMİZİN TÜM ALANLARDA GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANMASI TEK ÇÖZÜMDÜR’’

 

İşçinin kazanılmış haklarına göz diken politikalar geliştiren AKP hükümeti, iş cinayetlerinin durdurulması konusunda ise hiçbir şey yapmamakta kararlı görünmektedir. Yıllardır meydana gelen kazalar konusunda sadece ‘kader’ ve ‘fıtrat’ anlayışı ile işin içinden çıkmaya çalışan hükümetin, önümüzdeki yıllarda da iş cinayetleri konusunda yeterli ve somut bir adım atmayacağı kesindir. Borçlanma ekonomisinden ve ekonomik krizden kurtulmanın yolu, işçilerin verilmiş haklarını gasp etmekle olmayacağı açıktır. İçinde bulunulan sıkıntılı durumdan çıkmanın tek ve kesin çıkış yolu üretim ekonomisine geçiştir. Bu nedenle üretimi yapan emekçilerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi ve her alanda güvenliklerinin sağlanması tek çözümdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sosyal adalet üzerine kurulu ve planlı ekonomik anlayışı ülkemizin önünü açacaktır. Bu duygularla, tüm çalışanlarımızın, emeği ve alın teri ile kazananların 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününü içtenlikle kutlar, bu anlamlı günün, çalışanların haklarına katkılar sağlamasını, birlik, kardeşlik, barış içinde bayram coşkusuyla yaşanmasını dilerim’’ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10