Çanakkale gezisine 2 bin 259 kişi katıldı

Çerkezköy Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çanakkale Şehitliği Gezileri sona erdi. 1 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale Şehitliği Kültür Gezilerine 2 bin 259

Çerkezköy 2.05.2017 21:02:00 0
Çanakkale gezisine 2 bin 259 kişi katıldı

TARİHİ YARIMADAYI GÖRMELERİNİ SAĞLADIK

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Nisan ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezileri sona erdi. Gezilerin 1 Nisan Cumartesi günü başladığını ve 30 Nisan Pazar günü sona erdiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta 3 otobüs ile başladığımız Çanakkale Şehitliği Gezilerimiz halkımızdan gelen talep doğrultusunda bazı günler 5 otobüse kadar çıktı. 1 ay boyunca süren gezilerimiz kapsamında Çanakkale’ye toplam 55 otobüs seferi düzenlenerek, toplam 2 bin 259 hemşerimizin Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ederek, tarihi yarımadayı görmelerini sağladık” diye konuştu.

 

TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

 

Başkan Akay açıklamalarının devamında ise, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Gezileri düzenledik” dedi.

 

TÜM VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

1 Nisan Cumartesi günü sabah 06.00’da başlayan ve 30 Nisan Pazar gününe kadar her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günü, günü birlik olarak düzenlenen gezilere 2 bin 259 vatandaşın katıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “vatandaşlarımız Çanakkale Şehitliği’ni ve tarihi yarımadayı gezme imkanı buldular. Belediyemizin Kültür Gezileri kapsamında düzenlediği Çanakkale Şehitliği Gezilerimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10