Uzatmayın hadi ben kaçtım

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Sakin başlayan toplantıda Başkan Mandalı bir hayli gergin görünürken, gündemin 7. maddesinde AK Parti Meclis üyeleri Akın

Kapaklı 2.05.2017 21:06:00 0
Uzatmayın hadi ben kaçtım

14.00'DA BAŞLADI

 

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı dün saat 14.00'da Kapaklı Belediyesi Meclis salonunda toplandı. Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ile başladı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde 2016 yılı gelir-gider kesin hesaplarının müzakere edilerek karara bağlanması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, bir diğer gündem maddesi olan Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü tarafından sunulan Bahçelievler Mahallesi,1408 ada 19 nolu parselde bulunan tamamı 292 metrekare arsada bulunan iki metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu, yine Bahçelievler Mahallesi 543 ada 17 nolu parselde bulunan tamamı 630,13 metrekare arsada bulunan 15,16 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu da komisyona havale edildi.

 

AKIN YILMAZ'DAN İTİRAZ GELDİ

 

Gündemin bir başka gündem maddesinde ise belediye hissesinin bulunduğu İnönü Mahallesi 935 ada, 4 nolu parselde tamamı 257 metrekare arsada bulunan 121 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması görüşülürken, AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Belediyenin hissesi olan 121 metrekarelik alanın hissedarına verilmesine itiraz ederek, "O alan 5 kat imarlı ve küçülme şansı yok. Belediyemiz oradan ciddi manada gelir elde edebilir. En az 2 ya da 3 Milyon TL kar edilebilecek alanı vermeyelim" ifadelerini kullandı.

 

"AKIN UZATMA"

 

Meclis Başkanı İrfan Mandalı, Akın Yılmaz’ın itirazını sürdürmesi üzerine, "Akın uzatma" diyerek konunun kapanmasını istedi. Bir hayli huzursuz ve gergin görünen Mandalı'ya bir başka AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da tepki gösterdi. Mandalı'nın Akın Yılmaz'a yönelik ''uzatma'' sözüne çok sinirlenen Metin Kanat, "Biz burada meclis üyesiyiz ve sizin bize lafı uzatma demeye hakkınız yok" diyerek yüksek sesle bağırmaya ve elinde bulunan evrağı işaret ederek söz konusu alanın satışının oylanmamasını isteyerek, "Her zaman 15, 10'dan üstün değildir, milletin iradesini susturamazsınız" ifadelerini kullandı.

 

METİN KANAT TARTIŞMAYA DÂHİL OLDU

 

Metin Kanat, Akın Yılmaz’ın itirazının haklı bir itiraz olduğunu ve 121 metrekarelik hissenin belediye tarafından farklı ve daha karlı bir şekilde değerlendirilebileceğini ifade etti. Kanat'ın sözlerinin ardından meclis salonunda bulunan belediye yetkilileri TBMM tarafından alınan “Belediye ve Valilik ile şüyulu olan müstakil inşaat yapmaya müsait bulunan imar parsellerinde, belediye veya valilikler hisselerini parselin diğer hissedarlarına bedel takdiri suretiyle satmaya, ilgililer satın almaktan imtina ederse, şüyuunun izalesi suretiyle yetkilidir” kararını okuyarak konuya açıklık getirmek istedi.

 

MECLİSİ TERK ETTİ

 

CHP’li belediye meclis üyesi Halil İbrahim Erkan’da kararın Büyük Millet Meclisi tarafından alındığını ve usulünce hissenin hissedarına satılmasında bir sorun görünmediğini ifade etti. İyice gerilen meclis toplantısında yüksek sesle itirazlarını sürdüren Metin Kanat ile Mandalı arasında gerginlik üst seviyeye çıktı; Mandalı, "Burayı ben yönetiyorum ve meclisi kapatıyorum” diyerek salonu terk etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10