Akay : "480 derslik hedefi amacına ulaştı"

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısının 1.oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda dün saat 15.00'da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans S

Çerkezköy 2.05.2017 21:07:00 0
Akay :

Çerkezköy’de devam eden eğitim yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Devam eden dersliklerin tamamlanması ile birlikte ilçeye 480 yeni derslik kazandırılacak. Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy’e yapılan derslik sayısı 760’dır. Bu yılın ilk dört ayı içinde hedeflenen rakam ise 480’dir. Hakikaten Çerkezköy’ün bu ivmeye ve atılıma ihtiyacı vardı. Bu ivmeyi harekete geçiren başta Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a sonsuz teşekkür ediyorum. Hükümetimizin 2019 yılı planlarında var olan tekli eğitim sistemine geçebilmeyi belki altı ay önce hayal diyorduk ama bu yıldan sonra inşaatların teslim edilmesiyle Çerkezköy tekli eğitime geçebilme bakış açısını yakalamış olacaktır” dedi.

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Açılış ve yoklamanın ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.04.2017 gün ve 453 sayılı Belediye Başkanlığı’nın 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışının müzakeresi de imar ve bayındırlık komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

“1 MİLYON 300 BİNLİK YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğünün araç alımı konusu görüşüldü. 1 adet çekici, bir adet damper dorse, bir adet lowbed ve iki adet kamyonun alınması oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi. Konuyla ilgili kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Devlet malzeme ofisinden alım yapacağız. 1 milyon 300 bin TL’lik yatırımlık yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

KENT MÜZESİ YAPILACAK

 

Mecliste bir sonraki gündem maddesinde Çerkezköy’e yapılması planlanan ‘Kent Müzesi’ projesi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe;“ Kent müzesi çalışmalarını geçen yıldan bu yana sürdürüyoruz. Çalıştay yapmaya karar verdik ve tüm vatandaşlarla paylaştık. Yeri İstasyon Mahallesinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait çatısı yanmış 1890 yapımı hangar karşımıza çıktı. Bunun değerlendirilmesi gerekiyordu. Bu fikre sıcak baktık ve bununla ilgili çalışmalar yaptık. Devlet Demir Yolları ile görüştük. Bölge için düşünülen proje olduğunu fakat bizim projenin daha değerli olduğunu söyleyerek yardımcı olacaklarını söylediler. Kent Konseyi olarak Belediye üzerinden faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz için bu konuyu meclise sunduk” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

PTT MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİLEKÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Çerkezköy PTT Merkez Müdürlüğü’nün 04.04.2017 gün ve E.726 sayılı Kızılpınar PTT Şubesi Yeri ve PTT ATM’sine yer tahsis edilmesi hakkındaki yazıları görüşüldü. PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan tarafından verilen dilekçede, “ Çerkezköy Belediyesine bağlı Kızılpınar Mahallesinde nüfus artışının fazla olması ve müdürlüğümüze bağlı Kızılpınar PTT şubemizdeki tek personelle verilen hizmetlerin yetersiz kalmasından ve zaman zaman vatandaşların şubenin çok yoğun olduğundan şikâyetçi olmaları ve vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet verilebilmesi için Genel Müdürlüğümüzce bir adet paramatik tahsis edilmiş olup, söz konusu ATM için belediyece uygun bir yer tahsis edilmesi hakkında talebimize ilgili yazı ile yerin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu cevabı verilmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesinden alınan cevap yazıda yetkinin Çerkezköy Belediyesi’ne devredildiği ifade edilmiştir. ATM için uygun bir yer tahsis edilmesini ve Kızılpınar PTT şubesinin kira sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle kira kontratının yenilenmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı. PTT Müdürlüğünün dilekçesi de görüşülmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

“TALEPTE BULUNSUNLAR BİZ YER VERİRİZ”

 

İstasyon Mahallesinde yaşayan vatandaşların ATM sıkıntısını meclise taşıyan AK Partili Meclis üyesi Dilaver Burak; “ İstasyon Mahallesinde ATM sıkıntısını vatandaşlarımız bizlere iletiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası Müdürü ile görüşme gerçekleştirdiğimizde yer sıkıntısı olduğunu ifade ettiler” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesine konuyla ilgili yazılı bir talebin gelmediğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Banka bizden yazılı bir talepte bulunsun bizde kendilerine alan veririz” diye konuştu.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin altıncı maddesinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği konusu görüşülürken, gündem maddesi de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

“ABBAN VE GÜMÜŞ’ÜN CİDDİ EMEKLERİ VAR”

 

Gündemin yedinci maddesine geçilmeden önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçe merkezinde devam eden eğitim yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 2017 yılında Milli Eğitim alanları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akay; “ Çalışmalar gerçekleştirilirken, son dört ay ve öncesinde neler yaşanmış, okullarla ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda sizleri bilgilendirmek istedim. Dört ay önce göreve başlayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün bu çalışmalarda ciddi bir emekleri var. Bugün itibariyle Çerkezköy’de eğitim konusunda ciddi bir yatırım var. 2017 yılı yatırım planına alınan ÇTSO’nun Ambardere ki 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesinin inşaatı devam ediyor. İmam Hatip Lisesinin yanında bulunan park alanının plan değişikliği yapılarak spor salonu yapılması devlet yatırımı ile yapılacak. 200 öğrencilik pansiyon yapılması da bu yıl ki yatırım planına alındı. Veliköy OSB’ye Çerkezköy Belediyesinin alanını devrettik. Veliköy’lü sanayiciler de Veliköy’e meslek lisesi kazandıracaklar” dedi.

 

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

 

Akay; “ Çerkezköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl Kızılpınar futbol sahasını yenileme işi için çalışma içine girmiştik. Şuanda ihale aşamasında ve devlet yatırımı ile yapılacak. İnci Narin Yerlici İlkokulu ve yanında bulunan 424 ada 1 parselde ki yere iki adet temel eğitim okul alanı yapılması bakanlıktan onay çıktı. İş adamı Yusuf Şenel tarafından Tepe Emlak Konutlarında bir okul kazandıracak. Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesinin inşaatı devam ediyor. Ayrıca hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz tarafından ilçeye anaokulu kazandırılacak. Kızılpınar eski Belediyesi binasını aldığımız karar neticesinde okul öncesi eğitim anlamında Milli Eğitim Müdürlüğüne devrini gerçekleştirdik. Çerkezköy Memur Sokakta okul yapılması için çalışmalar yapıldı. 300 bin TL Milli Eğitim Müdürlüğü kamulaştırma bedeli yatırmıştı. Bizde gidip Büyükşehir Belediye Meclisinden 600 bin TL ek bütçe çıkartarak kamulaştırmaya destekte bulunduk. Bununla ilgili hukuki süreçler uzadı. Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hemen işe başladı ve şuan okul temel atma seviyesine geldi. Çerkezköy Eğitim Gönülleri Derneğinin destekleri ile okul inşaatı devam ediyor. İş çok hızlı başladı. Vatandaşlar ve hayırseverlerin kapısı çalınarak en kısa zamanda tamamlanacak. Yatırım planında Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Bahçesine ek bina yapılması da var” diye konuştu.

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇEBİLME BAKIŞ AÇISINI YAKALAYACAĞIZ”

 

Bu dersliklerin tamamlanması ile birlikte Çerkezköy’e 480 derslik kazandırılacağını kaydeden Akay “ Bu 480 derslik 2017 yılının ilk dört ayında yapılmıştır. 480 derslik hedefi ise bu yıl büyük oranda amacına ulaşmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy’e yapılan derslik sayısı 760’dır. Bu yıl içersinde hedeflenen rakam ise 480’dir. Hakikaten Çerkezköy’ün bu ivmeye ve atılıma ihtiyacı vardı. Bu ivmeyi harekete geçiren başta Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a sonsuz teşekkür ediyorum. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş çok ciddi bir atılım yaptı ve bizde Belediye olarak bu işin içine girdik. Hükümetimizin 2019 yılı planlarında var olan tekli eğitim sistemine geçebilmeyi belki altı ay önce hayal diyorduk ama bu yıldan sonra inşaatların teslim edilmesinden sonra Çerkezköy tekli eğitime geçebilme bakış açısını yakalamış olacaktır. Bu Çerkezköy için çok sevindiricidir. Devlet yatırımı anlamında destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ

 

Gündemin yedinci ve son maddesinde ise Kızılpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 884 ada 4 parselin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmek şartıyla Maliye Hazinesine devrinin yapılması konusu görüşüldü. Bu alanın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmek şartı ile Maliye hazinesine devrinin yapılması oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediye Meclisinin ikinci oturumu ise Perşembe günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10