Yerel tohum takas şenliğine katıldılar

Kapaklı Kent Konseyi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Tekirdağ 'da bu yıl ilki düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliğine katıldı.

Kapaklı 3.05.2017 19:38:00 0
Yerel tohum takas şenliğine katıldılar

“FARKINDALIK YARATTIK”

 

Yerel tohum takas şenliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin GÜR , Kent Konseyi Kadın meclisi üyeleri ,Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ile çevre ilçe ve illerden gelen davetliler katıldı.

Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür bu yıl ilki düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği ne 550 ünite ve 18 çeşit ürün ile katıldıklarını kaydetti. Gür yaptığı açıklamasında '' Yerel tohumların artık daha iyi sahiplenilmesi gerekiyor. Biz buna dikkat çekmek ve bu hassasiyeti paylaşmak üzere buradayız. Yerli tohumlarımızın daha çok değer kazanması ve kullanılması için çaba harcıyoruz. Yerel tohumları daha fazla kullanarak dosta düşmana karşı ayaklarımızın üstünde durmaya çalışmalıyız. Bizde buna farkındalık yaratmak için Kapaklı Kent konseyi olarak bu şenlikte yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10