Muhtarlığa akın ettiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde yoksulluk alt sınırının belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Dün Bağlık Mah

Tekirdağ 3.05.2017 19:58:00 0
Muhtarlığa akın ettiler

MUHTARLIĞA MÜRACAATTA BULUNDULAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın önerisi ile Başkan Kadir Albayrak'ın da onayını alan proje kapsamında yoksulluk alt sınırının belirlenmesi için 11 ilçede başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İlk olarak Süleymanpaşa'nın bir mahallesinde yoksul vatandaşların verilerini kaydederek yardım yapmak için bilimsel bir çalışma yürüten Sosyal Hizmetler Dairesi'nin bir sonraki durağı Kızılpınar Mahallesi oldu. Daha sonra Bağlık Mahallesi muhtarlığında yoksul vatandaşların evraklarını teslim alarak araştırmalarına devam eden ekipler, uygun görülen vatandaşlara ilerleyen aylarda maddi yardımda bulunacak.

 

ŞİMDİLİK SADECE BİLİMSEL VERİ ELDE EDİLİYOR

 

Yürütülen çalışma hakkında bilgi aktaran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Talat Atay yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmanın ilerleyen zamanlarda yoksul vatandaşlar için yapılacak maddi yardım için veri topladıkları bilimsel bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, 11 ilçede de çalışmaların yürütüleceğini dile getirdi.

 

TEK SEFERE MAHSUS OLMAYACAK

 

İlk etapta sağlıklı veri elde edebilmek adına böyle bir çalışma başlattıklarını ve elde edilen veriler sonrasında ihtiyacı bulunan kişilere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak maddi destekte bulunacaklarını ifade eden Atay, "Şimdilik sadece bilimsel veri elde ediyoruz. İlerleyen süreçte gerçekten maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza katkıda bulunacağız. Bu destek rutin olarak her ay devam edebilecek ya da ona benzer bir uygulamanın esas alınacağı bir yardım olacak" dedi.

 

BÜTÇENİN HAZIRLANMASINA KATKI SUNACAK

 

Muhtarlıklarla koordineli olarak çalıştıklarını ifade eden Atay, bilimsel veri elde etmeyi amaçladıkları ilk etap çalışmasının ardından verileri Başkan Albayrak'a sunacaklarını kaydederek, onaylandıktan sonra ilk yardımların bu yıl içinde verileceğini kaydederek, "İlk yardımlar bu yıl içinde verilmeye başlanacak olsa da asıl olan önümüzdeki yılın bütçesinin hazırlanmasında bize yardımcı olacak ve duruma göre bütçe hazırlanacak olmasıdır. Çalışmamızın tam manasıyla meyvelerini önümüzdeki yıl alacak ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza önümüzdeki yıl tam manasıyla destek sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10