Hıdırellez ateşi Çerkezköy'de yandı

Çerkezköy Kent Konseyi'nin bu yıl 1.'sini düzenlediği Hıdırellez Festivali'ne halk büyük ilgi gösterdi. Festival Şenlikleri kapsamında vatandaşlar Hıdırellezi çağrıştıran k?

Çerkezköy 7.05.2017 09:15:00 0
Hıdırellez ateşi Çerkezköy

Kent Konseyi önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, korteji alkışlar eşliğinde karşıladı. Vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti, oyunlar oynadı. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe Hıdırellez’in önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasının ardından yine oyunlara devam edildi. Ardından Hıdırellez Ateşi’nin yakılarak, hıdırellez törenine özgü adetler yerine getirildi. Ateşin üstünden genç-yaşlı demeden her yaş grubundan insanlar, ateşin üstünden atlayarak Hıdırellezin coşkusunu doyasıya yaşadı. Daha sonra her yaştan gruplar halinde halat çekme, ip atlama gibi yarışlar yapıldı. Halat çekmenin en iddialı ekiplerinden olan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi ekibi, Kent Konseyi ekibini yenerek birinci oldu. Yarışmaların ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin dağıttığı mendiller dilek ağacına asıldı. Ardından vatandaşa şeker dağıtıldı.

 

KÜÇÜKKAYA İLGİ ODAĞI OLDU

 

Festival alanına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehim Altayoğlu, Gazeteci-Yazar ve Eski Milletvekili Oktay Ekşi, ABD Eski Türkiye Büyükelçisi Namık Tan, Fox TV Haber Spikeri İsmail Küçükkaya tören alanına girdikleri andan itibaren halkın ilgi odağı oldular. Özellikle İsmail Küçükkaya’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Fotoğraf çekebilmek için birbiriyle yarışarak, izdiham yaşattılar. İsmail Küçükkaya, Çerkezköy halkı tarafından bu kadar ilgi ile karşılaşacağımı tahmin etmemiştim, ilginize ve sevginize çok teşekkür ederim şeklinde konuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hıdırellez ateşinden atlayarak halkın coşkusuna ortak oldular. Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe protokol mensuplarına festivali şenlendirdikleri için teşekkür etti.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10