Hekimler kaynaşma yemeğinde bir araya geldi

Tekirdağ Tabip Odası tarafından tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Kapaklı Hawthorn Suites By Wyndham Otel'de Özel Optimed Hastanesi sponsorluğunda organize edilen yemeğe Çerkezköy, Kapaklı ve Sara

Kapaklı 7.05.2017 20:17:00 0
Hekimler kaynaşma yemeğinde bir araya geldi

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Önceki akşam saat 19.30’da düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde konuşan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Gökhan Gözde, “Buluşmamızın amacı siz meslektaşlarımızla bir araya gelmek, daha fazla zaman geçirmek, yoğun çalışma hayatında sizlerinde birbirinizle yeteri kadar görüşemediğiniz için bir araya getirmek istedik. Bunu düşünürken Optimed Hastanesi ve İrmet Hastanesi destek veririz dediler ve kendilerine teşekkür ediyorum. Optimed Hastanesi sponsorluğunda bu akşam bir araya geldik” dedi.

 

ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK

 

Gözde konuşmasının devamında ise, “Yönetime seçildikten sonra 15 komisyonla bu 52 haftada mesleki anlamda 28 eğitim ve panel, 12 halk eğitimi, 3 sempozyum düzenledik. 14 ulusal ve uluslar arası düzeydeki platformda odamızı sizler adına temsil etmeye çalıştık. Bölgemizde halk sağlığını etkileyen kitlesel eylemlerde diğer STK’larla beraber ondan fazla etkinlik düzenleyerek, katılmaya çalıştık. Tıp öğrencileri ve hekim arkadaşlarımızın bir araya gelebilmesi amacıyla felsefe, sinema, dans, folklor, tiyatro kolları kurarak etkinlikler düzenledik” diye konuştu.

 

OPTİMED HASTANESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bir araya gelebilmek için yoğun çaba harcadıklarını sözlerine ekleyen Dr.Gökhan Gözde, “Tabip odası olarak tek gücümüz sizlersiniz. Birlikte olduğumuz zaman çok daha fazla etkinlikler düzenleyebileceğiz. İlimizin coğrafi yapısından dolayı etkinliklere katılamadığınızı biliyoruz. Bu gecenin anlamı da bundan kaynaklanıyor. Desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri bir araya getiren Özel Optimed Hastanesine de bir kez daha teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

BİR ARAYA GELMEYİ UMUT EDİYORUM

 

Konuşmaların devamında kürsüye gelen Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr.Kürşat Koparan yaptığı konuşmada, “Kamu ve özelde ki hekimlerimiz sağlık hizmeti sunma noktasında zaman zaman alışverişte temasları oluyor ama sosyal aktivitelerde kamu ve özeldeki hekimlerimizi bir araya getirmek çokta mümkün olmuyor. Bu akşam bunun bir fırsatı oldu ve inşallah en kısa zamanda daha geniş bir katılımla bir araya gelmeyi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

CİDDİ ANLAMDA ÖNEM TAŞIYOR

 

Kürşat Koparan’ın ardından kürsüye gelen Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Dr. Burç Baykara ise şunları söyledi; “dinamik bir nüfusa hizmet ediyoruz ve sürekli nüfusumuz artıyor. Buna bağlı olarak hem kamu hem de özel sektörde yeni yatırımlar yapılıyor. Bunlar tabi ki bölge halkına hizmet anlamında çok önemli noktalar teşkil ediyor. Bunun olumsuz bir yanı da var ki kurumlar büyüyüp geliştikçe insanlar birbirinden uzaklaşabiliyorlar. Bu tarz organizasyonlarla sosyalleşmemizi sağlamak ciddi anlamda önem taşıyor. Katkılarından dolayı tabip odası ve Optimed Hastanesi yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

BAŞKA ŞEHİRLERE NAKLETMEK ZORUNDA KALIYORDUK

 

Son olarak kürsüye gelen Özel Optimed Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan yaptığı konuşmada, “Bu akşam bu salonda, ağırlıklı olarak Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesindeki;hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde ve işyerlerinde çalışan hekim meslektaşlarımız var. Eskiden, bölgemizde sağlık alanında olanaklar çok kısıtlıydı. Yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımızı, yeni doğmuş bebeklerimizi başka şehirlere nakletmek zorunda kalıyorduk. İleri tetkik gerektiğinde de benzer bir durum söz konusu oluyordu. Hastalar civar illerde tetkiklerini yaptırmaya çalışıyor, süreç uzuyor, bazen de tanı konuncaya kadar geç kalınıyordu” diye konuştu.

 

ÜLKELERDEN SAĞLIK HİZMETİ ALMAYA GELENLER VAR

 

Bugün gelinen noktada, Çerkezköy başta olmak üzere, bölgemiz, Trakya’da sağlık hizmeti sunumunda en elverişli koşullara ulaşmıştır diyerek konuşmasını sürdüren Arslan, “Yenilenen ve büyüyen Çerkezköy ve Saray devlet hastanelerimizin yanı sıra, Trakya’nın en büyük ve kapsamlı iki özel hastanesi de Çerkezköy’dedir ve son iki yılda binalarını yenilemişlerdir. 14 bin 500 metrekare kapalı alanında, 149 yatakla hizmet veren  İrmet Hastanesi ve 17 bin metrekare kapalı alanda 178 yatağı bulunan Optimed Hastanesi. Bahçeşehir’den, Bulgaristan sınırına kadar Trakya’nın en büyük iki hastanesi. Bu yüzden bölgemiz artık sevk veren değil, tam tersine sevk alan konumda, bundaki en büyük pay bu hizmeti sunan hastaneler kadar, diğer kurumlarda çalışan siz değerli meslektaşlarımıza ait, bu yüzden sizlere minnetle şükranlarımızı sunuyorum. Çevre ilçe ve illerden olduğu gibi, uzak şehirlerden ve hatta ülkelerden de sağlık hizmeti almaya gelenler var bu iki güzide kurumumuza” ifadelerine yer verdi.

 

HİZMET AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ

 

Ayhan Arslan konuşmasına şöyle devam etti; “Biraz da kendimizden bahsedecek olursak; bölgede tanınan ve sevilen, alanlarında başarılı  yedi hekim arkadaşım ilebundan 10 yıl önce, hastalarımızın problemlerini ilçe dışına çıkmadan, çözebilme misyonuyla, güvenilir, hasta odaklı, sağlık hizmetini ileri teknoloji ile sunma vizyonu ile bir araya geldik ve o zamanki adı ile Optimed Güven Hastanesini kurduk. Optimed dedik, çünkü Optimum Medikal yani, en uygun sağlık hizmeti olgusunu benimsiyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar bu isme layık olmaya çalışıyor, en kaliteli sağlık hizmetini en uygun fiyat düzeyinde vermeye çalışıyoruz. Günümüzde hastanemiz, 17.000 m2 de, 2 bloklu, 14 katlı, helikopter pisti olan; 178 yataklı, 29 branşta 61 hekim ve 500 kişilik nitelikli bir ekip ile halkımıza hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Yetişkin, koroner, kardiovasküler ve yenidoğan yoğun bakımları ile, endoskopi ünitesi, uyku labaratuvarı gibi özellikli bölümleri ile, bilgisayarlı tomografi, açık MR, girişimsel angiografi gibi ileri tetkik olanakları ile, ama en önemlisi de kendisini mesleğine adamış hekim ve çalışan kadromuz ile giderek hizmet ağımızı genişletiyoruz”

 

BİR YIL İÇİNDE AÇMAYI PLANLIYORUZ

 

Son zamanlarda yaptığımız yenlikler arasında, var olan Kardiyoloji bölümümüzle, tam bir uyum içinde çalışan Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüzü de kurmuş bulunmaktayız diyerek konuşmasını sürdüren Arslan, “Şu ana kadar vermiş olduğumuz hizmetlerin yanı sıra Onkoloji, Radyasyon onkolojisi, yani Radyoterapi bölümlerini de hizmete açabilmeyi arzu ediyoruz.  Planlamamız da bu doğrultuda. Kanser tedavisi çok zorlu bir süreç ve hastalarımız bu süreci, memleketlerinden uzakta geçirmek zorunda kalıyorlar. Onkolojik tedavi hizmetlerini bünyemizde vererek, bölgemize önemli bir katkıda bulunmak istiyoruz. Optimed'in hedeflerinde, bir sağlık üniversitesi açmak ve olmak da var. Neredeyse tümüyle hizmet sektörü olan sağlıkta, yetişmiş insan gücü bulmak çok zor. Bölgemize
böyle bir hizmette bulunmak da, sosyal sorumluluğun gereği olarak önümüzde duruyor. Böylece, öncelikle bölgemizdeki gençlere, her zaman ve her yerde çalışma güvencesi sunacak iş ve meslek sahibi yapma fırsatı yaratmayı amaçlıyoruz. Yeni ilçemiz Kapaklı'nın ilk özel sağlık kuruluşu da Optimed girişimiyle olsun istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız bitti. Ve bir yıl içinde açmayı hedefliyoruz” dedi.

 

GELECEKTEN UMUTLU OLMALIYIZ

 

Optimed Hastanesinin kurulduğu günden bugüne 500 bine yakın hastaya, yaklaşık 3 milyon kez hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Ayhan Arslan, “2015 yılında hastanemiz, Yılın En Başarılı Sağlık Girişimcisi ödülüne layık görüldü. Türkiye çapında yapılan değerlendirmede zincir hastaneler ve çeşitli yerel grupların içerisinden sıyrılarak ödüle layık görülmek bizleri gururlandırdı, hedefimiz 2017 ve sonrasında sağlık sektöründe birçok ödülle yola devam etmek. Bunun için tüm hekim ortaklarımıza, hastanemizde görev yapan hekimlerimize ve her türlü hizmette görevli olan personelimize teşekkür ediyorum. Ve son olarak arkadaşlar, bugün Hıdırellez; barışın, kardeşliğin, sevginin sembolü ve güzel Trakya’mızda keyifli bir şekilde yoğun olarak kutlanıyor. Gelecekten umutlu olmalıyız. Barış, sevgi ve kardeşliğin buralardan tüm yurdumuza yayılmasını diliyorum. Bu organizasyonda görev alan, başta Dr. Hakan Sevgi ve Dr. Nurdoğan Yavuz olmak üzere, tüm arkadaşlarıma ve en çok gelip katıldığınız için sizlere çok Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçilirken, programın devamında meslekte 25, 30, 35 ve 45’inci yılını dolduran hekimlere Tekirdağ Tabip Odası tarafından plaket takdim edildi. Yemeğe katılan hekimler çalan müzikler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10