DEVLET, ENGELLİ VATANDAŞINI SOSYAL YAŞAMLA BÜTÜNLEŞTİRMELİDİR

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, devletin hayatın her alanında, engelli vatandaşını sosyal

Tekirdağ 9.05.2017 21:33:00 0
DEVLET, ENGELLİ VATANDAŞINI SOSYAL YAŞAMLA BÜTÜNLEŞTİRMELİDİR

‘’TÜM ÇALIŞMALARA RAĞMEN FİZİKİ KOŞULLAR UYGUN DEĞİL’’

 

CHP’li Köprülü yaptığı açıklamada,  toplumun her kesiminden vatandaşımıza düşen görevin, engellilerin haklarını kullanabilmelerine ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir ortamı yaratmalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı. Eğitimden sağlığa, istihdamdan fiziki olanaklara kadar birçok düzenlemeye hala ihtiyaç olduğunu vurgulayan Köprülü, “Yapılan tüm çalışmalara rağmen fiziki koşullar engelliler için hala uygun değildir. Kent yaşamında engelli bireylerin var olabilmeleri için öncelik yerel yönetimlerde olsa da bunun bir hükümet politikası haline gelmemiş olması en büyük sorundur” dedi.

 

‘’ENGELLİLERE ATAMA YAPILMALI’’

 

Köprülü; “Hükümetin uzun bir zamandır kamudaki engelli kadrolara atama yapmaması ya da bunu kısıtlı bir sayıda düzenlemesi engelliler adına olumsuz durumların başında gelmektir. Hali hazırda istihdamda büyük sıkıntılar yaşayan engellilerimizin gerek memur, gerek kamu işçisi gerekse özel sektörde açık engelli kontenjanlarına atanması hem bu vatandaşlarımızın hayatını olumlu yönde değiştirecek, hem de sosyal devlet ilkesinin gereği yerine getirilmiş olacaktır. Spor, kültür ve sanat alanında birçok yeni projenin hayata geçirilmesi, var olan projelerin iyileştirilmesi, psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli insanlarımıza hizmeti en üst düzeye çıkarmak çağdaş bir devlet için hayati önem taşımaktadır’’ açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10