İş kazalarını önlemeye yönelik eğitim düzenlendi

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından ÇOSB'de yer alan firmaların temsilcilerine iş kazalarını önlemeye yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Çerkezköy 9.05.2017 21:44:00 0
İş kazalarını önlemeye yönelik eğitim düzenlendi

YILDA 600 KİŞİ İŞ KAZASI SONUCUNDA BİR UZVUNU KAYBEDİYOR

 

SGK’nın istatistiklerine göre yılda yaklaşık 600 kişi, iş kazası sonucu bir uzvunu kaybederken, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, bu sayının azaltılabilmesi adına Türkiye’deki sanayi bölgelerinde, çalışanlara yönelik bilgilendirme etkinlikleri düzenliyor. Vakıf, ÇOSB’de yer alan firmaların temsilcileriyle bir araya gelerek uzuv kayıplarının engellenebilmesi için, kaza sonrası nasıl hareket edilmesi gerektiği yönünde bilgilendirmede bulundu.

 

PRATİK BİLGİLER AKTARILDI

 

Dün ÇOSB toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan ve Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın da katıldığı etkinlikte iş güvenliği uzmanı Alparslan Yılmaz iş kazalarını önlemeye yönelik yapılabilecek pratik bilgiler aktarırken, Op. Dr. Utkan Aydın da uzuv kopmalı ve mikrocerrahi operasyon gerektirecek kazalara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uzmanlar ile paylaştı.

 

TÜM ŞARTLAR ZORLANMALIDIR

 

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Türker Özkan, replantasyon cerrahisinin (kopan uzuvların yerine dikilmesi) hastaya çok şey kazandıran bir girişim olduğunu ifade etti. Uzvunu kaybeden hastaların ciddi maluliyetlerle emekli olduğunu belirten Özkan, “SGK’nın istatistiklerine göre yılda yaklaşık 600 kişi iş kazası sonucu uzuv kaybı yaşıyor. Bu durum hasta için büyük bir kayıp olduğu gibi, SGK için de büyük bir yük oluşturuyor. Bu nedenle bir uzvun yerine takılması için tüm şartlar zorlanmalıdır” diye konuştu.

 

TEDAVİ İMKANI SAĞLANIYOR

 

Türker Özkan, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı olarak, uzuv kopmalı kaza geçiren ve maddi durumu yeterli olmayan kişilere de tedavi imkanı sağladıklarını ifade etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10