Köprülü: Tarım çöküyor, çifti perişan

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan üyesi Emre Köprülü, AK Parti hükümeti döneminde tarım sektörünün tamamen çökme noktasına geldiğini belirterek, "Ülkemiz i?

Tekirdağ 11.05.2017 21:01:00 0
Köprülü: Tarım çöküyor, çifti perişan

“EN ÇOK VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partili Emre Köprülü 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında çiftçiler gününü kutladı, AK Parti hükümetinin tarım politikasını eleştirdi. Çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, artık maliyeti bile kurtaramadığı için de ekmediğini kaydeden Köprülü, bu kısır döngünün sonucunun en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü ifade etti. 

 

“KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR”

 

Hükümetin tarım sektörü için sürekli olarak reform paketi açıkladığını kaydeden Köprülü; “ Fakat iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok. Zaten miras yoluyla bölünmüş arazilere, sulama, ilaç, gübre ve mazot maliyeti gibi sorunlar da eklenince çiftçinin eli kolu bağlanıyor. Çiftçi kaderine terk edilmiştir” açıklamasında bulundu.

 

MALİYET YÜKSEK, GELİR AZ

 

Türkiye’de çalışan her 5 kişiden birinin tarım sektöründe çalıştığını, aileleri ile birlikte ülke nüfusunun çok büyük bir bölümünün bu alandan geçindiğini ifade eden Köprülü, döviz fiyatlarının ve maliyetin yükseldiği bu ortamda tarımla uğraşanların artık geliri değil yoksulluğu paylaşır hale geldiğini kaydetti. Köprülü;“ AK Parti hükümeti, yeni Ekonomik Reform Paketi’nde tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu duruma çözüm olarak yurt dışında tarım arazileri kiralanacağını ilan etmesi trajikomiktir. Ülkenin tarım arazilerinin boş durumda olduğu bir noktada, bir başka ülkede tarım yapılmaya çalışılması hükümetin içine düştüğü çıkmazın en büyük kanıtıdır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10