Hanım Eli Sokağına Sahip Çıkalım

Çerkezköy Belediyesi'nin Katkı ve destekleriyle Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı'nın geçen yıl Kent Konseyi yanında oluşturduğu yöresel hediyelik eşya ve ev yapımı yemek satış

Çerkezköy 14.05.2017 20:24:00 0
Hanım Eli Sokağına Sahip Çıkalım

Önceki yıl Çerkezköy Belediyesi çadırlar kurarak oluşturduğu hanım Eli Sokağı, bu yıl daha modern bir hale getirilerek Ahşaptan 20 adet üçer metrekarelik dükkanlar yaptı. Kent konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve kursiyerlerin el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları işleri satışa sunuluyor. Aile bütçelerine az da olsa katkı sağlayan bayanlar el emeklerini değerlendiriyor. Kent Konseyi çarşısına vatandaşların ilgi göstermesi ise Kent Konseyi yöneticileri ve Kadın Meclisi üyeleri tarafından memnunluk yaratıyor.

 

HEDİYELİK EŞYALAR, GİYİM VE EV YAPIMI YEMEKLER VE BÖREK SATIŞLARI YAPILIYOR

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, “Hanım Eli Sokağımızı belediyemiz çok daha modern bir hale getirdi ve Artık Hanım Eli Sokağı çatı yerine Küçük ama kullanışlı olarak ahşaptan yapılan dükkanlar oluşturuyor. Belediye Başkanımız Vahap Akay’a katkı ve destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Hanımeli Sokağımız bu yıl devamlı halkımıza hizmet verecek. Haftanın yedi günü açık olan hanım Eli Sokağımıza halkımızı bekliyoruz.20 sadet satış yerinin oluştuğu dükkanlarda kadınlarımız evlerinde yaptığı ev yemeklerini, hediyelik eşyalar gibi çeşitli el emeği ve göz nuru ürünleri burada satışa sunuyor”

 

HANIM ELİ SOKAĞI KADINLARIN AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

 

Serfiçe; “Kent Konseyimizin bayanlar için kurduğu Hanımeli Sokağımız Çerkezköy’e güzel şeyler kazandırmak ve kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirilmesi adına kurulmuştur. Hanımeli Sokağının kurulmasında bizlere katkı ve destek sağlayan ve bu konuda emeği geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir kez daha teşekkür ederim. Projemizin amacı evde oturan hanımların el becerileri ile yaptıkları el işlerini böyle bir mekanda sergileyip satış yapmalarıdır. Dolayısıyla üreten hanımların burada satacakları el ürünleri ile aile bütçelerine katkıda bulunması hedeflenmektedir. Ve bu hanım eli Sokağı’mız haftanın yedi günü halkımıza hizmet vermeye başladı” dedi.

 

‘’HANIM ELİ SOKAĞINA SAHİP ÇIKALIM’’

 

Bu tip satış yerlerinin ülkenin birçok yerinde olduğunu da belirten funda Serfiçe; ‘’Çerkezköy Kent Konseyi olarak böyle bir oluşumun Çerkezköy’de de olmasını istedik ve geçen yıl hizmete sunduğumuz Hanım Eli Sokağımız sanayi kenti olan İlçemize ayrı bir renk ve konsept oluşturdu. Çerkezköy her şeyin en iyisine layık olan bir kent olması nedeniyle de ilçemizde bu tür faaliyetlerin çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Hanım Eli Sokağında rölyef tutun tablolara kadar birçok çalışmanın yanı sıra, bijuteri, çeyiz eşyaları, dövmeler, hediyelik eşyalar, şallar, eşarplar, ev yemekleri, tatlı ve tuzlu gibi yiyecek ve içeceklere kadar her şey mevcut. Yiyecek ve içekler günlük olarak yapılıyor ve satılıyor. Vatandaşlarımızı buraya alışveriş yapmaya ve el emeği ürünlere sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. Serfiçe geçen yıla göre bu yıl hanım Eli Sokağı’nın ilgi görmeye başladığını ancak havalar ısınınca daha çok ilgi göreceğini de ifade etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10