Alaca: "Annelerimiz Kutsal varlıklarımızdır

CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Abru Alaca önceki gün ilçe teşkilatında İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve üyeleriyle birlikte anneler günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasın

Çerkezköy 14.05.2017 20:30:00 0
Alaca:

Basın açıklamasında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Avcılar ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Funda Serfiçe ve CHP Çerkezköy İlçe eski Sekreteri Hüseyin Ülger’de hazır bulundu.

 

‘’EN ACI EN TATLI ANLARIMIZDA YANIMIZDALAR’’

 

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca konuşmasına şöyle başladı, “Anneler günü bizleri 9 ay karnında taşıyan ve belki de ölene kadar, en zor anımızda bile bizim derdimizle dertlenen kutsal varlıklarımız. Yani annelerimizi hatırlamamız adına ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan özel bir gündür. Zordur kadın olmak. Zordur anne olmak. Bulunduğumuz ekonomik seviye gereği çalışan, çocuğunun ilk adımı attığını gören, ilk kelimesini duyan anneler. Kimi annelerimiz bu şansa erişemedi. İlk adımını görmeyen ve ilk kelimesini duymayan anneler de var. Binbir emekle büyüttüğü kuzusunu askere yollayan bayrağa sarılı tabutunu karşılayan anneler. Saatlerce gün ışığı görmeyen madenlerde çalışan ve bir gün o madende ebediyete yatanların anneleri, eşleri olan anneler. Eşlerinden şiddet görüp evlatlerı için buna katlanman anneler. Evde, işte çalışan emekçi anneler. Hayatın her günü her anını kendinden önce evladı için nefes almakla geçiren ve senenin bir günü kendisine atfedilen anneler. Annelerimiz, yarın sabah ülkemde farklı yerlerde, farklı saatlerde, kimi anneler çocuklarının verdiği çiçeklerle sevinecek, kimi annelerin kulağı hiç çalmayacak kapı zilinde olacak, kimi anneler evladının mezarı başında ağlarken, kimi annelerin mezarı başında ağlayacak. Kimi anne ağlayacak, kimi anne gülecek. Kimi anneler hatırlanmazken, kimi anneye bir ülke dua edecek. Rahmetle anılacaklar ve yad edilecekler ve gün bitecek. Her şey acısı ve tatlısı ile kaldığı yerden devam edecek. Her ne kadar sembolize günlerle yad edilse de bir ömürdür anne olmak” diyerek annelerin ne denli özverili bir kutsal varlık olduklarını dile getirdi. Alaca konuşmasını şöyle noktaladı. Başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi rahmetli Zübeyde Hanım annemiz olmak üzere rahmetli olmuş annelerimiz ile şehit anneleri ve tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.

 

ALACAYA ANNELER GÜNÜNDE DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ YAPILDI

 

Ebru Alaca’nın konuşmasının ardından kısa bir konuşmada CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı. Camcı; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önderimiz Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde annemiz başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş annelerimiz de olmak üzere tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Gerçekten annelik çok kutsaldır. Annelerimizi yalnız yılın bir günü değil her günü hatırlamamız gerekmektedir. Annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onlara her zaman gereken sevgi, şefkat ve saygıyı göstermemiz gerekiyor” dedi. Engin Camcı konuşmasını şöyle sürdürdü. Bugün ayni zamanda Kadın Kollarımız Başkanı Ebru Alaca kardeşimin de doğum günü olması dolayısıyla kendisine bir sürprizimiz var’ diyerek Alaca’ya Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın resminin olduğu bir plaket şeklinde tabak hediye etti. Alaca Başkan Camcı’nın bu sürprizi karşısında duygulandı ve göz yaşlarına hakim olamadı. Ebru Alaca Engin Camcı ve ilçe yönetimine doğum günü sürprizi için teşekkür etti.

 

‘’KADINLARIMIZ BAŞ TAÇIMIZDIR’’

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı İlçe Kadın Kolları Ebru Alaca’ya doğum günü süprizinin ardından da şunları söyledi. Camcı; “Türkiye’de neler yaşandığını herkes biliyor ve bunu en iyi bilenlerde siz annelersiniz. İlçe Kadın Kolları Başkanımız Ebru Alaca’da bir anne olarak partimizin ilçemizde iyi yerlere gelmesi için sizler de dahil olmak üzere ne denli özverili bir çalışma yaptığınızı referandum çalışmalarında gördük. Sizlerin hakkınızı hiçbir zaman ödeyemeyiz. Çoğunuz işinizi, eşinizi ve evlatlarınızı evde bırakarak olağanüstü bir çalışma sergilediniz. Ebru Alaca kardeşimizin CHP’ye ne denli gönül vermiş bir neferi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle partimizi ve ilçe teşkilatımızı şanslı görüyoruz. Gurur duyuyoruz. Ayrıca Kadın Kolları olarak sizlerde partimizin bir neferi ve bir parçası olmanız nedeniyle sizlerle de gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10