Güzelbeyliler Bozoba'da buluştu

Tekirdağ'da faaliyete gösteren Tokat ili Zile İlçesi Güzelbeyliköyü Kültür ve Dayanışma Derneği önceki gün Saray ilçesinin gözde mesire yerlerinden olan Büyükyoncalı Mahallesindeki Bozoba Pik

Tekirdağ 16.05.2017 18:55:00 0
Güzelbeyliler Bozoba

TOKAT KÜLTÜRÜNE HAS YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Güzelbeyliköyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Bozoba’da gerçekleştirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği ve şenliğine Edirne, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ilçeleri ile Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul’dan da katılım oldu. Yemek şenliği, saygı duruşu sonrasında hep bir ağızdan gür sesle okunan İstiklal marşı ile başladı. Yemekte Dernek yönetimi davetlilere Tokat’a özgü bat ve katmer’in yanı sıra çeşitli yöresel yemek ikramında bulundular. Organizasyonu yapan Dernek Başkanı Yusuf Kazak ve Yönetim Kurulu üyeleri Özkan Altıparmak, Selçuk Kesen, Devrim Kaya organizasyonun eksiksiz olması için büyük bir çaba harcadılar. Gelen konukları birlikte karşıladılar ve tüm konuklarla yakından ilgilendiler.

 

‘’ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

 

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Yüce Önder, yörelerinin kültürlerini yaşatma ve Atatürk ilkelerini yeni nesillere aşılamak için de çalışmalar yaptıklarını belirterek;  “Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ışığında bu ülke değerlerine sonsuza kadar yaşatacağız. Yeni nesillerimize de aşılamaya devam edeceğiz. Kültürlerimizin yaşatılması ve değer verilmesi için de elimizden gelini yapıyoruz ve yapacağız. Her şartta Cumhuriyetimizin de koruyucusu, savunucusu olarak ebediyete kadar yaşatacağız. Yeni kuşak gençlerimizi de Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı birer birey olarak yetişmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

‘’PİKNİK ŞÖLENİMİZE KATILANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

 

Güzelbeyli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özkan Altıparmak’da, “Bozoba’da gerçekleştirdiğimiz yemek ve piknik şölenimize katılan eş, dost, dernek üyelerimiz ile bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile yakın il ve ilçelerden gelen davetlilerimize şahsım, dernek yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Birlikte yenen yemek sonrasında geç saatlere kadar gün boyu canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi, şarkılar söylendi, çeşitli yarışmalar yapıldı. Piknik şölenine katılanlar keyifli bir gün geçirmenin mutluluğu içinde evlerine döndü.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10