9 can ölümden döndü

Bağlık Mahallesi Bağcılar Sokak üzerinde yapımı devam eden bir inşaatın yarım kalan asansör boşluğunun tuğlaları, inşaatın yanında bulunan Arıkan ailesinin yaşadığı gecekondunun çatÄ

Çerkezköy 17.05.2017 16:40:00 0
9 can ölümden döndü

Bugün saat 15.30 sularında meydana gelen olayda yapımı devam eden bir inşaatın asansör boşluğunda ki örülü olan tuğlalar gecekonduların üzerine düştü. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; Bağlık Mahallesi Bağcılar Sokak üzerinde yapımı devam eden bir inşaatın beşinci katında yarım kalan asansör boşluğunun örülü tuğlaları şiddetli rüzgara dayanamayarak inşaat yanında bulunan Arıkan ailesinin yaşadığı gecekondunun üzerine düştü.

 

ANNE ARIKAN BAYGINLIK GEÇİRDİ

 

Olay esnasında tuğlaların düştüğü oda içerisinde bulunan ev sahipleri Sevgi-Ahmet Arıkan çifti, askere gidecek olan oğulları Ramazan Arıkan ile ailenin akrabaları oldukları öğrenilen diğer altı kişi şans eseri çöken çatıdan yara almadan kurtuldular. Olay yerine 112 Sağlık ekipleri ile 110 İtfaiye ekipleri sevk edilirken, meydana gelen çökme olayının ardından sinir krizi geçirerek baygınlık geçiren ev sahibi Sevgi Arıkan’a sağlık ekipleri müdahale de bulundu.

 

DOKUZ KİŞİNİN BULUNDUĞU ODANIN ÇATISI ÇÖKTÜ

 

Ramazan Arıkan’ın askere gidecek olmasından dolayı bugün yapılacak olan asker yemeği öncesinde aile bireylerinin aynı oda da bir ayara gelerek, nasıl bir hazırlık yapılması gerektiği yönünde görüştükleri esnada beşinci kattan düşen tuğlalarla çatının çöktüğü öğrenildi. Tuğlaların etkisiyle çatı büyük bir gürültüyle çökerken, aile bireylerinin güçlükle kendilerini dışarı attıkları ifade edildi.

 

KENDİLERİNE YARDIM EDİLMESİNİ İSTEDİLER

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından meydana gelen olayla ilgili tutanak tutulurken, inşaatın yanında bulunan gecekondu sakinleri her gün tedirgin bir halde evlerinde yaşadıklarını belirterek, kendilerine yardımcı olunması yönünde yetkili mercileri göreve davet ettiler. İnşaatın yapımı devam ederken, inşaat çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması da dikkatlerden kaçmadı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN – Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10