TEPE ORTAOKULU 4006 TÜBİTAK FUARI İLGİ GÖRDÜ

Çerkezköy Tepe Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. İki gün açık kalacak olan fuarda öğrencilerin projeleri büyük il

Çerkezköy 17.05.2017 19:11:00 0
TEPE ORTAOKULU 4006 TÜBİTAK FUARI İLGİ GÖRDÜ

Çerkezköy tepe Ortaokulu öğrencilerinin, öğretmenlerinin önderliğinde hazırladığı 20 proje, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı adı altında ve 40 adet projede fen ve diğer branşlarda olmak üzere toplam 60 proje sergilendi. Okul salonundaki Bilim Fuarının açılışını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Nayır, Halk eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul Müdürleri, Tepe Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan, Pera pastaneleri sahibi Şahin Aktürk öğrenci velileri ve fuarda projelerini sergileyen öğrenciler hazır bulundu.

 

AÇILIŞI GÜMÜŞ, NAYIR, AKMAN, ERDOĞAN, ERÇİN BİRLİKTE YAPTI

 

Tepe Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim fuarı açılış kurdelasını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Tepe Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan hayırlı olması temennisiyle kurdelayı keserek açılışı yaptılar. Açılışın ardından Pera Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk’un okula Fuar hediyesi olan Fuar pastası alkışlarla kesildi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, açılış sonrasında tek tek stantları gezdi ve proje sahibi öğrencilerden bilgi aldı. Sergi sonunda Gümüş; ‘’Tepe Ortaokulu öğrencilerimizin 4006 TÜBİTAK Fuarı çalışmalarını çok başarılı buldum. Öğrencilerimiz farklı ve güzel projeler meydana getirmişler. Proje sahibi tüm öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin giyim Standını da gezen İlçe Milli eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş kursiyerlerin el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları işleri beğendi. Gümüş’e burada kursiyerler el emeği dökerek hazırladıkları bir hediye takdim ettiler.

 

60 PROJE SERGİLENDİ

 

Okul Müdürü Mehmet Erçin Bilim Fuarı ile ilgili olarak, “Bu yıl bu fuar kapsamında 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel 60 projeden oluşan bir sergi açtık. Bu çalışmanın bir yarışma olmaması nedeniyle öğrencilerimiz projelerini çok daha rahat ve stresten uzak bir ortamda hazırladılar. Öğrencilerimizin hazırladığı bu projeler TÜBİTAK tarafından onaylandı ve sergimizi açtık. TÜBİTAK sergimizi her yıl geleneksel olarak devamı ettireceğiz” diyerek bilgi verdi. Müdür Erçin projelerde öğrencilere önderlik eden öğretmenlere de teşekkür etti.

 

TÜM PROJELER ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

 

Tepe Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Müjdat Özbay’da, “4006 TUBİTAK Bilim Fuarı’nda projeleri bulunan öğrencilerimizin her biri proje çalışmalarına özverili ve titiz bir şekilde başladılar. Projelerini tamamlayana kadar da ayni titizlilik ve kararlılık içinde, projelerinin iyi olması için çaba harcadılar. Öğrencilerimiz projelerinde takıldıkları yerlerde bizler de onlara yol göstererek yardımcı olduk. Ancak şu bir gerçek, proje çalışmalarında yer alan tüm öğrencilerimizin her biri ayrı bir yetenek sahibi. İleride kendilerinin çok daha başarılı projelere imza atacaklarına inanıyorum”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10