Geri dönüşüm tiyatroyla çocuklara anlatıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi S

Çerkezköy 17.05.2017 19:12:00 0
Geri dönüşüm tiyatroyla çocuklara anlatıldı

HEM EĞLENDİLER HEM BİLİNÇLENDİLER

 

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde önceki gün iki seans halinde Kızılpınar İlkokulu ve Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nda okuyan öğrencileri için sahnelenen ‘Geri dönüşüm İyi Gelecek’ adlı müzikal tiyatro oyununda, çocuklar hem eğlendiler hem de çevre ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında bilgilendirildiler. Kızılpınar İlkokulu ve Kızılpınar Atatürk İlkokulu’ndan iki seansta toplam 600 öğrenci için sahnelenen oyunda, ÇEVKO tiyatro grubu oyuncuları Emir Ünver, Deniz Çeküç, Emsal Yeşilbingöl, Elif Küçükkoyuncu ve Mustafa Yalvaçlı rol aldı. Fulya Şirin’in yazıp yönettiği oyun ile gelecek kuşaklara daha temiz, daha sağlıklı daha yaşanabilir bir çevre bırakabilmek adına öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Atık ambalaj dönüşümü hakkında oynanan tiyatro oyunu ile öğrenciler hem eğlendi  hem de çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendiler. Oyunda çocuklara hangi çöplerin geri dönüşümü olacağının anlatıldığı oyunda çevre temizliği konusunda da duyarlı olunması gerektiği mesajı verildi.

 

ÇEVRENİN ÖNEMİ VURGULANIYOR

 

Oyunda, çevreci kedi Çevki, Toprak ve Su çok iyi anlaşan, birbirlerinden ayrılmayan çevre dostu üç arkadaştır. Ateş ise yaramazlığıyla ünlü, çevreye ve doğaya zarar veren arkadaşsız ve huysuz bir çocuktur. Ateş’in sokaklarda yaşayan Kedi ile tanışıp yaramazlığın doruklarına çıkması çevresi için bardağı taşıran son damla olur. Çevki, Toprak ve Su, bu bitirim ikiliye unutamayacakları bir ders vermeye karar verirler. Sonunda Ateş alışkanlıklarının çevre için ne büyük zarar olduğunu, neden kimsenin onun arkadaşı olmak istemediğini anlar. Çevki ve arkadaşları aralarına Ateş ve Kedi’yi de alarak mahallelerine geri dönerler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10