Kızılpınarspor 1.Amatör Küme'de

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu önceki gün yaptığı toplantıda 2.Amatör Lig ile ilgili önemli karar aldı.

18.05.2017 20:21:00 0
Kızılpınarspor 1.Amatör Küme

 Beş grubun birincisinin 1.Amatör Lige yükseldiği ligde alınan karar neticesinde gruplarında ikinci sırayı alan beş takımda gelecek yıl 1.Amatör Kümede mücadele etme hakkı kazanacak. Beş takım arasında sadece grup ikinciliği garantileyen temsilcimiz Kızılpınarspor 1.Amatör Kümeye yükselirken, dört takım ise son hafta oynanacak olan karşılaşmaların ardından belirlenecek.

 

ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI

 

Tekirdağ ASKF önceki gün yapılan 2. Amatör Küme Tertip Komite Toplantısında gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlara müjdeyi duyurdu. Daha önce grup ikincilerinin play off oynayacağını belirten Tekirdağ ASKF, bugünkü toplantı kararları sonrası grup ikincilerinin de Tekirdağ 1. Amatör Kümeye yükseleceğini müjdeledi. Öte yandan toplantıda alınan karar neticesinde “ İlimiz takımlarından Ergene Velimeşe sporun 3.Profosyonel Ligine yükselmesi neticesinde, üst liglerimizde (Süper Amatör ve 1.Amatör) planlanan takım sayısına ulaşılabilmesi için 2.Amatör Statüsünün 2.Maddesinin revize edilerek “Gruplarında şampiyon olan 5  takım ile ikinci sırayı alan 5 takımın direk I. Amatör kümeye terfii ettirilmesine” şeklinde düzeltilmesine ve bu düzenlemenin uygulanmasına” ifadeleri yer aldı.

 

DÖRT TAKIM DAHA ÇIKACAK

 

D Grubu’nda Çerkezgücüspor’un şampiyonluğu ile devam eden ligde ikinci sırada bulunan Kızılpınarspor’da son hafta öncesi 1.Amatör lige yükselen takım oldu. A Grubu’nda 27 puanlı Eriklice Zeytinspor bir üst lige yükselirken,  21 puanlı Tekirdağ Süleymanpaşaspor ve aynı puandaki Kozyörükspor’un kaderi son iki haftada belli olacak. B Grubu’nda ise 100.Yılspor ligin tamamlanmasına iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, B Grubu’nda Kumbağspor, Karacakılavuzspor ve Karadeniz Gençlikspor arasında ikincilik için müthiş bir mücadele olacak. C Grubu’nda son iki haftaya beş puan farkla lider giren Misinlispor 1.Amatör Küme’ye yükselmeyi garantilerken, grupta son maçlar öncesi Kırkgözspor yada Ahimehmet Gençlikspor bir üst lige çıkmak için mücadele ediyor. E Grubu’nda Çukuryurtspor geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan ederken, grupta 19 puanla ikinci sırada yer alan Tekirdağ Marmaraspor ile 18 puanlı Karaağaçspor son hafta bir üst lige çıkmak için mücadele edecekler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10