ÜMİDİMİZ GENÇLİKTEDİR

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olması dolayısıyla Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ak Parti Milletvekilleri Ayş

Tekirdağ 18.05.2017 20:22:00 0
ÜMİDİMİZ GENÇLİKTEDİR

‘’TÜRK GENÇLİĞİ CUMHURİYETİMİZİ SONSUZA KADAR KORUYACAKTIR’’

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; ‘’19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz topraklar, ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. Tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini unutmamış, özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Türk gençliği de aziz milletimizin geleceği olarak, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve gösterecekleri başarılarla Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle Tekirdağlı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım’’ dedi.

 

‘’CUMHURİYET VE ATATÜRK SEVDALISI YURTTAŞLARIMIN BAYRAMINI KUTLARIM’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. Albayrak; ‘’Asrının dâhisi olan Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilke ve devrimlerinin kalıcı ve devamlı olabilmesi için bunların sağlam temeller üzerine oturtulmasını hedefliyordu. Demokrasi deneyimi olmayan, tarihi boyunca monarşi anlayışı ile yönetilmiş bir ulusa, cumhuriyet, demokrasi, çoğulculuk, millet egemenliği gibi fikirleri benimsetmek amacıyla, 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmişti. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Atatürk, yetişen yeni neslin, ideallerini benimsemesini istiyordu. Kanımca yaşı kaç olursa olsun, yüzleri geçmişe değil, geleceğe dönük, aydınlanmayı, çağdaşlaşmayı, ilerlemeyi esas alan, Cumhuriyet sevdalısı, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş herkes gençtir. Akıllarıyla, düşünceleriyle her zaman genç kalan, her yaştan, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yurttaşlarımın 19 Mayıs Gençlik Bayramı’nı kutlarım’’ dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİNDEN GENÇLİĞE GÜVEN MESAJI

 

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ve Tekirdağ Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladılar.

 

Doğan,’ Gençlik Gelecektir’

 

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Dt. Ayşe Doğan mesajında şunları dile getirdi; ‘’19 Mayıs, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir. Gençlerine değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler. Biz gençliğimize güveniyoruz. Onların da kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini istiyoruz. Dinimize, gelenek ve göreneklerine bağlı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak gençliğimiz; çok değerli bir mirasın gelecekteki emanetçileri olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olmak durumundadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

 

YEL‘’GÜVENİMİZİN TEMEL KAYNAĞI GENÇLİĞİMİZDİR’’

 

Tekirdağ Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ; “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana elde edilen başarıların ışığı altında geleceğe güvenle bakıyoruz. Şüphesiz bu güvenimizin temel dayanağı, gençliğimizdir. Ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimizden biridir. Hükümetimiz bu yolda emin ve kararlı adımlar atmaktadır. Gençlerimizin, geleceğin yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla taçlandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10