Çiftçilerimizin durumu iyileştirilmeli

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada günün koşullarına göre çiftçinin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini ve şu anda çiftçiler üretimleriyl

Çerkezköy 18.05.2017 20:24:00 0
Çiftçilerimizin durumu iyileştirilmeli

‘’ANKARA’DAKİ TOPLANTIMIZ YARARLI OLDU’’

 

Toprak, Ankara’da Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin düzenlemiş olduğu 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Ziraat odaları başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda çiftçilerin durumunun ele alındığını söyledi. Günümüz koşullarında çiftçilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğinin vurgulandığı ve çiftçinin alın teri ile büyük emeklerle üretim yaptığı mahsulünün de değerinin verilmesinin istendiğinin görüşüldüğünü belirtti. Toprak Ziraat odalarının Ankara’daki toplantısının çok yararlı olduğunu da belirterek; ‘’Ankara’daki Ziraat odaları başkanları ve yönetimleri olarak bir araya gelmemiz, sorunlarımızı dile getirmemiz ve çözüme kavuşması açıcından çok yararlı olduğuna inanıyorum. İnşallah yetkili makamlar sorunlarımızın çözüme kavuşması için acilen gerekeni yaparlar”diye konuştu.

 

‘’TARIM SEKTÖRÜNE GÜNÜMÜZDE VERİLEN ÖNEM YETERSİZ KALIYOR’’

 

Başkan Hasan Toprak; ‘’Ülkemizde tarım sektörüne verilen önem yetersiz kalmakta ve uygulanan politikalar çiftçileri zor durumdan kurtarmamaktadır. Çiftçilerin durumunu günün koşullarına göre iyileştirilmesi gerekmektedir. Tarımsal kalkınmanın daha iyi bir şekilde ele alınarak sağlanması halinde çiftçilerin durumunun düzeleceğine inanıyoruz. Çiftçi temsilcileriyle görüşülerek fikirleri alınıp ona göre iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi ve fikirlerimizi de Ziraat Odaları birliğimiz tarafından Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine iletildi’’ dedi.  

 

‘’ÇİFTÇİLER EKONOMİNİN TEMEL TAŞLARIDIR’’

 

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ülkemiz çiftçileri olarak her yıl 14 Mayıs’ta kutladığımız ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü bu yıl da buruk bir şekilde kutladık. Şuan tarım sektöründe uygulanan politikaların yetersiz olması nedeniyle çiftçimizin yüzü hiç gülmüyor. Böyle giderse hiç gülmeyecek. Ürettiğinin karşılığını bazıları ancak alıyor, bazıları da yılı zararla kapatıyor. Biz çiftçilerin önemli ve anlamlı günü nedeniyle yetkili makamların sektörümüzde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde Ankara’da bir araya gelerek acilen gerekli önlemi alarak çiftçilerimizin durumunu iyileştirici yaptırımları hayata geçirmeleri talebinde bulunduk. Unutulmamalıdır ki, Çiftçilerimiz her zaman ekonomimizin temel taşlarıdır. Eğer temel taşlarının iyi olması durumunda ekonomimizin daha da güçleneceğinin bilinmelidir. Tarımsal üretimin her aşamasında öz veriyle üretim yaparak alın teri akıtan ve bu yönde ülke kalkınmasında da önemli katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10