Malkara'da fener alayına yoğun ilgi

15 -21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında önceki akşam Atatürk Anıtı önünde Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Malkara 19.05.2017 19:49:00 0
Malkara

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Gerçekleştirilen Fener Alayı yürüyüşüne; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına katılan vatandaşlar 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açarak, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile marşlar eşliğinde 23 Nisan Çocuk Parkı önüne kadar yürüyerek Malkara caddelerini yürüyüş boyunca adeta kırmızı - beyaza boyadılar.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

23 Nisan Çocuk Parkı önünde son bulan fener alayı yürüyüşü sonrasında Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Değerli hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar, 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyetinin gerçek sahibi sevgili gençler Cumhuriyete ay yıldızlı bayrağımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerine her fırsatta sahip çıkan sevgili Malkaralılar hepinizi en içten duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kadın Meclisi Üyelerimizin fikri ilk paylaştıklarında heyecanla dinlediğim bir projeydi. Bu projenin hayata geçmesi bizler için çok sevindirici, çok güzel. Ben emeği geçen Belediye personelime, Kadın Konseyi Üyelerime tekrar sizlerin huzurlarında teşekkür ediyorum.19 Mayıs Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüm diyerek tabir ettiği gün. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü. 19 Mayıs direniş günü. 19 Mayıs diriliş günü. 19 Mayıs bir ulusun karanlıktan aydınlığa çıktığı gün. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin kaderinin, aydınlık yüzünün belirlendiği gün. Ben özellikle 19 Mayıs'ın olduğu bu haftada Gençlik haftasında bizlerle bu projeyi paylaşan emeği geçen Kadın Konseyi Üyelerime tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Umuyorum ki Malkara için hemşerilerimizin gurur duyacağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı, minnetlerimizi sunacağımız güzel bir etkinlik oldu. Ben tekrar ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı aziz şehitlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sizlerin huzurlarınızda saygı, sevgi,  özlem, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Hepinize bu akşam bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un ardından konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük; “ Sevgili gönül dostları özverili çalışmalarınızdan dolayı Malkara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi gönül dostları adına size çok teşekkür ediyorum.” diyerek Atatürk Sevgi Duvarı'nın yapılmasında emeği geçen Belediye Akademisi resim öğretmeni Lokman Aydın'a teşekkür plaketi takdim etti. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük ve projenin fikir sahibi gönül dostları ile Atatürk Sevgi Duvarı'nın perdesinin ipini çekerek açılışını gerçekleştirdiler. Atatürk Sevgi Duvarı'nın gerçekleştirilmesinden sonra Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10