Halk oyunları göz kamaştırdı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu tarafından Amfi Tiyatro'da sahnelenen gösteriler büyük beğeni toplarken, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin sergilediği g?

Çerkezköy 19.05.2017 19:58:00 0
Halk oyunları göz kamaştırdı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu önceki akşam Çerkezköy Amfi Tiyatroda düzenlenen program ile yıl sonu gösterilerini sergiledi. Etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak, Okul Müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

KALİTELİ İNSAN GÜCÜNE KATKI SAĞLIYORUZ

 

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından gecenin anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma gerçekleştiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “Kurumumuzda 2 bin 28 açık ortaokul öğrencisi, 7 bin 46 açık lise öğrencisi, 2449 Üniversiteye hazırlık öğrencisi, 558 kurs, 12 bin 79 kursiyer ile 7’den 70’e her türlü ve her seviyedeki vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Geçmişin değerlerini koruyan, bugünü değerli kılan, geleceğe değerler oluşturan kurum olarak; Mesleki ve Teknik kurslarla ilçemizin kaliteli insan gücüne katkı sağlıyoruz” dedi.

 

KAYMAKAM ABBAN İLE BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akman konuşmasının sonunda ise, “Sosyal ve Kültürel kurslarımızda insanlarımızın kişisel gelişimi ve sosyalleşmesi, kültürel değerlerimizin yaşatılması ve kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar en büyük hedefimizdir. Halk Eğimi Merkezi’ni destekleyen Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Necmi Akman’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Halk Oyunları gösterisi öncesinde işaret dili öğreticileri, seslendirilen türküleri işaret dili ile işitme engellilere ifade etti. Gösterilerin devamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Asıl engelin sevgisizlik olduğuna dikkat çeken TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri daha sonra hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri seyirciler tarafından büyük beğeni toplarken, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Gösterilerin devamında Pakize Narin Anadolu Lisesi’nin Zeybek ekibi sahne aldı. Programın devamında Mehmet Günay Gökçe eğitmenliğinde Antep Yöresine ait halk oyunları, eğitmen Burhan Öztürk yönetiminde Balkan Oyunları, eğitmen Abdullah Coşkun yönetiminde Samsun yöresi oyunları, eğitmen Serhat Ayaz yönetiminde Tekirdağ Yöresine ait oyunlar sahnelendikten sonra Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları gösterileri sona erdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10